Τα Νέα της ”Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος” – Ιούνιος 2015

Αγαπητοί Φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας για το τελευταίο εξάμηνο καθώς και για τους άμεσους στόχους μας. Η συνολική αξία του έργου μας για αυτή τη περίοδο ανήλθε στο ποσό των € 140.945,97.

Σε αυτό το διάστημα καταφέραμε να κτίσουμε και να εξοπλίσουμε το έκτο ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου” με τη δωρεά των εταιρειών, ‘’Ελληνικά Πετρέλαια’’, ‘’Norton Rose Fulbright Greece’’ και του ‘’Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση’’ αξίας € 70.000.

Οι εταιρείες ‘’OTE’’ και ‘’COSMOTE’’ προσέφεραν επίσης, μέσω της ειδικής εκδήλωσης με μήνυμα «Όσα και αν προσφέρουμε στα παιδιά, πάντα θα μας προσφέρουν περισσότερα», έναν Φορητό Αναπνευστήρα (αξία € 14.637) και έναν Καρδιογράφο (αξία € 1.107) στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, ένα Χλωριδόμετρο (αξία € 10.510,97) στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Η Αγία Σοφία’’ και ένα Σύστημα Χαρτογράφησης Φλεβών-Vein Viewer Vision 2 (αξία € 5.596,50) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Η ‘’Alpha Bank’’ για ακόμη μία χρονιά ανέλαβε την χορηγία του προγράμματος ‘’Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων’’ που περιλαμβάνει τις ομιλίες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία (αξία € 10.000). Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 18 παρουσιάσεις και υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν συνολικά 30-35. Έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή ενημέρωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των ατυχημάτων έως και 50%.

Με την χορηγία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων “Αμαλία” πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο εξειδικευμένης υποστήριξης στα παιδιά A.P.L.S. (Advanced Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την A.P.L.S. HELLAS, όπου συμμετείχαν 32 ιατροί.

Για ακόμη μία χρονιά πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές προσκάλεσαν το Σωματείο μας για να ενημερωθεί ο κόσμος για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων. Το γεγονός αυτό μας χαροποίησε ιδιαιτέρως καθώς μέσα από αυτές μας δίνεται η δυνατότητα να ενημερώσουμε περισσότερους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την ασφάλεια των παιδιών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην μείωση των παιδικών ατυχημάτων.

Επίσης το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, οι Εταιρείες: Invitromed, ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής , ΑΝΑΜΕΤ, ING, Πλαίσιο , De Agostini, ο Κος & Κα Αντώνη Βουράκη, καθώς και μέλη και φίλοι, μας βοήθησαν σημαντικά για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα ακόλουθα:

Νοσοκομείο ‘’Παίδων Πεντέλης’’

– Έναν Υπερηχοτομογράφο (Δωρεά: ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε.)

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

– Ένα Διαδερμικό μετρητή χολερυθρίνης

– Συμπληρωματικός εξοπλισμός για το Vein Viewer Vision 2 (Δωρεά: Invitromed)

Σεμινάρια A.P.L.S (Advanced Pediatric Life Support)

– Ένα Σεμινάριο A.P.L.S. (Advanced Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την A.P.L.S. HELLAS στην Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχαν 32 ιατροί.

– Ένα Σεμινάριο A.P.L.S. (Advanced Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ‘’ΠΑΓΝΗ’’ και την A.P.L.S. HELLAS όπου συμμετείχαν 24 ιατροί.

– Ένα Σεμινάριο A.P.L.S. (Advanced Pediatric Life Support) στην Αθήνα σε συνεργασία με την A.P.L.S. HELLAS όπου συμμετείχαν 20 ιατροί.

Πρόγραμμα “Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων”

– Εκτύπωση 30.000 τεμαχίων του φυλλαδίου ‘’Το κολύμπι σώζει ζωές’’ (Δωρεά: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)

Στην ‘’Ομάδα Αιγαίου’’

– Παιχνίδια και T-shirts (Δωρεά: De Agostini)

Σήμερα οι άμεσοι στόχοι μας είναι:

– Η δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο ‘’Καραμανδάνειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

– Ο εξοπλισμός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο ‘’Αχιλλοπούλειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

– Η ολοκλήρωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ”ΠΑΓΝΗ” με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

– Η προώθηση του προγράμματος «Υποστήριξη Παιδιών με Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος» το οποίο έχει ως σκοπό την δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στις αντίστοιχες μονάδες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, για την παροχή φροντίδας υψηλής ποιότητας στα παιδιά με νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.

– Η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

– Η χρηματοδότηση του προγράμματος ‘’Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να διευρύνουν τις γνώσεις των στην αντιμετώπιση επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών.

– Η συνέχιση του προγράμματος ‘’Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων’’ με ομιλίες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Το έργο μας συνεχίζεται και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να συμβάλλουμε στην μείωση των παιδικών ατυχημάτων και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην χώρα μας. Ευελπιστούμε με την στήριξη όλων να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας προσφέροντας έτσι την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα στα παιδιά μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Natasha Clive – Βρέκοσι                                                  Μιχάλης Σαρρής (Παιδίατρος)
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου                               Αντιπρόεδρος του Διοικητικού
Συμβουλίου

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α