Σχόλια2/01/2024

Προσωπικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την πολύτιμη Δωρεά σας, χάριν στην οποία επωφελήθηκαν εκατοντάδες παιδιά αλλά κι ενήλικες στο νησί της Σκύρου. Τα εργαλεία και τα μηχανήματα που µας δόθηκαν, βοήθησαν σημαντικά τόσο στην διάγνωση όσο και στην αντιμετώπιση των περιστατικών και διευκόλυναν στο μέγιστο το έργο των γιατρών.
Εύχομαι καλή συνέχεια στο τόσο σημαντικό έργο σας και ένα μεγάλο προσωπικό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Σταματία Καραγιάννη
Παιδίατρος
Π.Π.Ι. Σκύρου17/07/2023

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας τόσο σε εσάς όσο και στον χορηγό σας (Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου), καθώς με την ευγενή δωρεά σας συμβάλλατε τα μέγιστα στον καλύτερο εξοπλισμό του ιατρείου μας ως προς την αντιμετώπιση των παιδιών.
Ενέργειες σαν τη δική σας, εκτός όλων των άλλων, μας δίνουν ηθική στήριξη και κουράγιο στον καθημερινό μας αγώνα για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ασθενών.
Ευχόμαστε από καρδιάς να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε το έργο σας.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους όλου του Προσωπικού του Π.Π.Ι Κέας15/07/2023

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής σας ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας σε αυτά που ζητήσαμε. Η στήριξη και η ευγενική σας χορηγία, συνέβαλαν καθοριστικά για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής μας και του τμήματος επειγόντων περιστατικών του ΑΓΝ Βόλου, με σκοπό τις βέλτιστες παροχές υγειονομικής περίθαλψης στον παιδιατρικό ασθενή.

Με εκτίμηση
Ιωάννα Τάσσιου
Παιδίατρος – Εντατικολόγος Παίδων
Επιμ. Α’ Παιδιατρικής Κλινικής
“Αχιλλοπούλειο” Γενικό Νοσοκομείο Βόλου13/07/2023

Με την παρούσα επιστολή αισθανόμαστε την ανάγκη, εκ μέρους των εργαζομένων του ΠΠΙ Αστυπάλαιας, να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» για την σημαντική και πολύτιμη δωρεά σας στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου μας.
Για εμάς στο ΠΠΙ Αστυπάλαιας κάθε τέτοιου χειρονομίες αποτελούν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών μας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης όλων των παιδιών μας που χρήζουν παροχή φροντίδας.
Η αγάπη σας για τον τόπο μας και το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε σας τιμά ιδιαίτερα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση

Με εκτίμηση,
Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος Κ.Υ Πάρου – Π.Π.Ι. Αστυπάλαιας
Καρδιολόγος, Επιμελητής Α΄
Νικόλαος Μ. Καλοβιδούρης27/06/2023

Ο εξοπλισμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί για την συνεχή και άμεση παρακολούθηση των ασθενών της ΜΕΘ Παίδων. Ο εξοπλισμός που παραλάβαμε είναι πολύ καλός ποιοτικά, άρτιος και κατάλληλος για τη χρήση που θέλουμε.
Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς τους χορηγούς, τα μέλη του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος, και ιδιαίτερα εσάς που ηγείστε αυτής της προσπάθειας, για τη συνεχή στήριξη στην αναβάθμιση της Μονάδας μας με προσανατολισμό την καλύτερη παρακολούθηση και αντιμετώπιση των μικρών μας ασθενών, τις ταχύτερες διαδικασίες διεκπεραίωσης ιατρονοσηλευτικών εργασιών και την ενεργειακή εξοικονόμηση (πράσινη ΜΕΘ).
Η αναγνώριση του αγώνα του προσωπικού της ΜΕΘ Παίδων και η συνεχής στήριξη του Σωματείου σας μας κρατά σε συνεχή εγρήγορση για πρόοδο και εξέλιξη.

Με μεγάλη εκτίμηση εκ μέρους όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού,
Σταυρούλα Ηλία
Διευθύντρια ΜΕΘ Παίδων ΠαΓΝΗ
Επίκουρη Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Παίδων21/06/2023

Για πολλοστή φορά η ευγενική και ανιδιοτελής προσφορά του σωματείου σας συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε παιδιά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σας ευχαριστούμε θερμά και προσδοκούμε στη συνεχιζόμενη αρωγή του σωματείου σας στο προσεχές μέλλον.

Ελπιδοφόρος Μανταδάκης
Καθηγητής Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Αιματολογίας / Ογκολογίας ΔΠΘ
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής ΠΓΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ27/04/2023

Ευχαριστούμε θερμά την «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», για την χορηγία τους σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.
Η στήριξη και η ευγενική τους χορηγία, συνέβαλαν καθοριστικά για την εύρυθμη λειτουργία του ΠΠΙ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, με σκοπό τις βέλτιστες παροχές υγειονομικής περίθαλψης στον ασθενή.
Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας θεωρούμε ότι στις σημερινές εποχές οφείλουν να αναδεικνύονται.
Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας και προσβλέπουμε στην εθελοντική σας αρωγή μελλοντικά.

Σας ευχαριστούμε θερμά.
Με εκτίμηση,
Το προσωπικό του Π.Π.Ι. Ηρακλειάς26/4/2023

Σήμερα στο Νηπιαγωγείο, μας επισκέφθηκαν από το Σωματείο «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» και μίλησαν στα παιδιά για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση των Παιδικών Ατυχημάτων. Από πολύ μικρή ηλικία, για την ασφάλειά τους, τα παιδιά πρέπει να μάθουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους γύρω τους και να προστατεύονται από αυτούς.

Είδαν με τη βοήθεια του προτζέκτορα διαφάνειες με περιπτώσεις παιδικών ατυχημάτων, πιθανούς κινδύνους στο χώρο του σπιτιού που μπορούν να αποφύγουν με τη γνώση, εκφράσανε απόψεις, θυμήθηκαν και παρουσίασαν στην ολομέλεια ανάλογα δικά τους περιστατικά που έχρηζαν φροντίδας και ήταν επικίνδυνα, πήραν υλικό αξιόλογο για να το μελετήσουν στο σπίτι παρέα με τους γονείς τους και έφυγαν πιο σοφά και υποψιασμένα!!!

Ευχαριστούμε τις εθελόντριες του Σωματείου για την εξαιρετική προσφορά τους, τον γλυκό τρόπο που απευθύνθηκαν στα παιδιά και τις γνώσεις που τους μετέφεραν προκειμένου να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους και να προστατεύουν περισσότερο τον εαυτό τους!!!

Με εκτίμηση,
5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης


11/04/2023

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για την δωρεά που κάνατε στο Κέντρο Υγείας Ίου.
Η πρωτοβουλία σας είναι αξιέπαινη και από την πλευρά μας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι εργαζόμαστε συνεχώς, με στόχο την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών υγείας και την ανανέωση του εξοπλισμού και σε αυτό χαιρόμαστε που σας βρίσκουμε συμπαραστάτες.

Αλβανός Δημήτριος
Επιστημονικός Διευθυντής ΚΥ ΙΟΥ6/04/2023

Ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική παρουσίαση, ένα πρόγραμμα που πλέον έχει ενταχθεί στον ετήσιο προγραμματισμό του σχολείου μας γιατί με αυτό και εσάς στην άψογη παρουσίασή σας στα παιδιά, ενεργοποιεί, συμβουλεύει και τα εκπαιδεύει για πολύ σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας.

Ευχαριστούμε,
Ρούλα Κέδρου
Νηπιαγωγός, 7ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου4/04/2023

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδίας μου για την στήριξη σας στο έργο μας, για τον χρόνο που έχετε αφιερώσει σε αυτήν την σπουδαία προσπάθεια, για την ανιδιοτέλεια και την ευαισθησία σας!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Αμβροσιαδης Βασίλης
Π.Π.Ι. ΓΑΥΔΟΥ27/01/2023

Την Παρασκευή μας επισκέφθηκε και πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων στο χώρο του νηπιαγωγείου μας, το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Η εμπειρία ήταν πολύ επιτυχημένη και τα παιδιά με απλό, κατανοητό τρόπο συζήτησαν για το πως μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από ατυχήματα στο σπίτι, στο δρόμο και στο αυτοκίνητο.
Ευχαριστούμε πολύ το σωματείο για την αφιλοκερδή τους προσφορά στα παιδιά και τις οικογένειες τους. Δόθηκε υλικό το οποίο αξίζει να αξιοποιηθεί από όλους μας!

27o Νηπιαγωγείο Καλλιθέας27/10/2022

Η εν λόγω χορηγία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πολύπλευρη ευαισθησία που διέπει τον Φορέα σας, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εύρυθμη λειτουργία των Παιδιατρικών Τμημάτων της Χώρας μας αλλά και το Π.Π.Ι. Ελαφονήσου, ως μοναδική Δημόσια Δομή Υγείας στον τόπο μας.
Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας να συνεχίσετε το έργο σας, να διατηρήσετε τον βηματισμό σας και να δυναμώνετε τις δράσεις σας επ’ ωφελεία της περίθαλψης των παιδιών μας (μόνιμων και επισκεπτών) αλλά και του δύσκολου έργου των αγροτικών ιατρών μας.

Με εκτίμηση,
Ευσταθία Λιάρου
Δήμαρχος Ελαφονήσου10/10/2022

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την προσοχή που δείξατε στην παρουσίαση του προγράμματος σας στο σχολείο μας. Τα παιδιά έμαθαν πολύ σημαντικές πληροφορίες, τις οποίες σίγουρα θα αξιοποιήσουν στην καθημερινότητά τους. Αναμφισβήτητα, το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα είναι απαραίτητο για όλα τα παιδιά.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε το ανιδιοτελές σας έργο με την ίδια αγάπη και ζεστασιά που δείξατε στους δικούς μας μαθητές.

12ο Νηπιαγωγείο Καματερού15/07/2022

Θερμά συγχαρητήρια ακόμη μία φορά και για τη φετινή σας διάκριση!!
Εμείς σας ευχαριστούμε για την ευαισθησία, την ανιδιοτελή προσφορά και το έργο σας!
Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε, που ενδιαφέρεστε, που μεριμνάτε διαχρονικά για τις ανάγκες μεγάλων αλλά και πιο μικρών και ακριτικών παιδιατρικών τμημάτων όπως το δικό μας, καλύπτοντας αποτελεσματικά τα όποια κενά αφήνει η πολιτεία…

Με αγάπη, εκτίμηση και θαυμασμό εκ μέρους όλης της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χίου,
Η Διευθύντρια της Κλινικής,
Έλενα Πιππίδη14/07/2022

Το Παιδιατρικό Ιατρείο, καθώς και το Τμήμα Επειγόντων εξοπλίστηκε με σημαντικό κι απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Η ενέργειά σας αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς τις ανάγκες των ασθενών και κυρίως των απομακρυσμένων νησιών, όπου η υγειονομική περίθαλψη και το επείγον περιστατικό κυρίως στη παιδική ηλικία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.
Σας ευχαριστούμε ολόθερμα κι ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο σας!


Ευχαριστούμε από Καρδιάς,
Σταματία Καραγιάννη
Διευθύντρια Παιδιατρικής
Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου21/06/2022

Το ευχαριστώ είναι λίγο για όλη την στήριξη στο έργο μας που μας έχετε προσφέρει τόσα χρόνια για την οποία σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου.


Πάντα με εκτίμηση,
Νικολέττα Μ. Ιακωβίδου, MD, PhD
Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας ΕΚΠΑ
Διευθύντρια Νεογνολογικής Κλινικής, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Αθήνα
Διευθύντρια ΠΜΣ “Αναζωογόνηση”, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ03/06/2022

Μείναμε για ακόμα μια φορά ευχαριστημένοι με την παρουσίαση του σωματείου στα παιδιά. Τράβηξε πολύ το ενδιαφέρον των παιδιών και για αρκετές μέρες μετά, συζητούσαν και με εμάς και μεταξύ τους αυτά που τους έκαναν εντύπωση.


Σας ευχαριστούμε πολύ!
Ο Σύλλογος Διδασκόντων των 13ου & 16ου Νηπιαγωγείων Ζωγράφου02/06/2022

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έγινε στο σχολείο μας στις 11 και 12 Μαΐου 2022 ήταν εξαιρετικό και εποικοδομητικό για τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών και των μαθητριών μας, προκειμένου να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους γύρω τους.
Σας ευχαριστούμε πολύ και θα χαρούμε να συνεργαστούμε και στο μέλλον!

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του Σχολείου
Σταματία Βλάχου, Διευθύντρια
20ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης19/05/2022

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κυρία Βρέκοσι, για τη συνεχή στήριξη στην ανανέωση του σημαντικού εξοπλισμού για την καλύτερη παρακολούθηση και αντιμετώπιση των μικρών μας ασθενών.
Η αναγνώριση του αγώνα του προσωπικού της ΜΕΘ Παίδων και η συνεχής στήριξη του Σωματείου σας μάς κρατά σε συνεχή εγρήγορση.


Με μεγάλη εκτίμηση,
Σταυρούλα Ηλία
Διευθύντρια ΜΕΘ Παίδων
Επίκουρη Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Παίδων, Πανεπιστήμιο Κρήτης17/05/2022

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ευγενική δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών του Παιδιατρικού Ιατρείου του 1ου Κ.Υ. Σαλαμίνας. Είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι έχουμε την έμπρακτη στήριξή σας και την ανιδιοτελή προσφορά σας προς τον ευαίσθητο τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Παναγιώτα Μπάφα
Διευθύντρια – Συντονίστρια
Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας09/05/2022

Το συνεχές έργο του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι πολύτιμο για την ελληνική κοινωνία. Ευχόμαστε από καρδιάς να είστε πάντα καλά και να βοηθάτε ώστε η περίθαλψη όλων των παιδιών στην Ελλάδα να γίνεται συνεχώς καλύτερη.


Με εκτίμηση,
Ελένη Γκρέκα
Παιδίατρος – Διευθύντρια ΕΣΥ
Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα»11/03/2022

Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την διαχρονική βοήθεια στην λειτουργία του Παιδιατρικού μας Τμήματος. Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, από τα μηχανήματά μας έχουν αποκτηθεί από τις δωρεές του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”. Πάντα είστε αρωγοί στην προσπάθειά μας να σταθούμε, με υπευθυνότητα και υψηλού επιστημονικού επιπέδου υπηρεσίες, δίπλα στο πάσχον παιδί, ηλικίας 0 ημερών έως 16 ετών, σε μια περιοχή που δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Παίδων.


Βασιλική Γκέτση
Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής
Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”10/03/2022

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και όλων των πολιτών της Κω για την τεράστια ενίσχυση που προσφέρετε στο Νοσοκομείο μας. Ήδη έχουμε λάβει το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς σας και ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα!


Βασιλική Λέχου
Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας
Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω18/02/2022

Ευχαριστούμε για την τόσο απαραίτητη για την οφθαλμολογική κλινική δωρεά του άμεσου οφθαλμοσκοπίου.
Με τη χρήση αυτού του ιατρικού εξοπλισμού γίνεται με ασφάλεια η σωστή διάγνωση και ακολούθως η θεραπεία των ογκολογικών και μη ασθενών της κλινικής μας.


Εκ μέρους της οφθαλμολογικής κλινικής του Γ.Α.Ο.Ν.Α «Ο Άγιος Σάββας»,
Η Επιστημονικά Υπεύθυνη Διευθύντρια της Οφθαλμολογικής Κλινικής
ΜΙΣ ΙΛΙΝΚΑ16/02/2022

Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση. Έμειναν κατενθουσιασμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές! Ήταν πολύ καλά οργανωμένη – περιεκτική (αλλά παράλληλα αναλυτική) – κατατοπιστική και βοηθητική!
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας!


Με εκτίμηση,
Οι Νηπιαγωγοί του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας11/01/2022

Με την παρούσα επιστολή, σας εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας για την πρωτοβουλία σας να δωρίσετε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου εξοπλισμό προς το Παιδιατρικό Ιατρείο…
Η ενέργειά σας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης στο έργο του Νοσοκομείου μας σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας.


Καλλίτσα Φραγκίσκου
Αναπληρώτρια Διοικήτρια, Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου


11/10/2021

Ο υψηλής ποιότητας εξοπλισμός που αποκτήσαμε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επείγουσας Ιατρικής Ηρακλείου με την ανεκτίμητη βοήθεια του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, μας δίνει τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται τόσο οι εξειδικευόμενοι Επείγουσας Ιατρικής του Κέντρου μας όσο και το υπόλοιπο προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και οι φοιτητές που κάνουν την κλινική τους άσκηση κοντά μας, με τη μέθοδο του in situ simulation, δηλαδή της προσομοίωσης στον πραγματικό χώρο εργασίας μαζί με τους καθημερινούς συνεργάτες μας. Με αυτόν τον τρόπο, όποτε χρειαστεί, θα είναι όλοι έτοιμοι να παρέχουν υψηλής ποιότητας φροντίδα στα σοβαρά τραυματισμένα παιδιά, αλλά και σε όλους τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς.
Άλλωστε, κάθε επένδυση στην εκπαίδευση είναι επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον όλων μας.


Νικόλαος Σμπυράκης
FEBEM, Διευθυντής ΕΣΥ
Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, ΤΕΠ, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΠΑΓΝΗ”


11/10/2021

Εκ μέρους του καθηγητή και διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής, κ. Παρίση, σας ευχαριστούμε πολύ για τη δωρεά και την υποστήριξή σας στην ανάπτυξη της επείγουσας ιατρικής και την εκπαίδευση των νέων ιατρών μας.


Με εκτίμηση,
Ευτυχία Πολυζωγοπούλου
Επίκουρος Καθηγήτρια Επείγουσας Ιατρικής ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Κλινική Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ”


09/10/2021

Ευχαριστούμε για την άψογη, και εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Να είστε καλά.


Ρούλα Κέδρου
Νηπιαγωγός, 7ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου


06/09/2021

Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξή σας, καθώς το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για το Νοσοκομείο μας, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στο πλαίσιο της τρέχουσας πρωτοφανούς κρίσης στη Δημόσια Υγεία λόγω της πανδημίας που προκλήθηκε από τον νέο ιό Covid-19.
Κάποιες στιγμές, το βάρος της ευθύνης μας απέναντι στους κατοίκους του Νομού Δράμας, κινδυνεύει να γίνει αβάσταχτο, αλλά ελαφρύνεται τα μάλα από πρωτοβουλίες σαν την δική σας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το, καθ’ ομολογία στην παρούσα περίοδο, δύσκολο έργο μας.
Για το Νοσοκομείο του Νομού μας, η ευαισθησία και η αλληλεγγύη όλων των δωρητών, αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για ένα ευοίωνο μέλλον.
Σας ευχόμαστε υγεία και ευημερία!


Ευγνώμων,
Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου
Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας


13/07/2021

Σας ευχαριστούμε από βάθους καρδίας για το αδιάλειπτο και ειλικρινές ενδιαφέρον σας για το πάσχον παιδί, που αποτυπώνεται μέσω της δωρεάς της “THE HELLENIC INITIATIVE AUSTRALIA” και του Σωματείου σας στο Παιδοαλλεργιολλογικό Ιατρείο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.
Η αξία της δωρεάς είναι ανυπολόγιστη τόσο στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στους παιδιατρικούς ασθενείς με παιδοαλλεργιολογικά νοσήματα, καθώς και στην εκπαίδευση των ιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο».


Γαβριέλα Φεκετέα
Παιδίατρος – Παιδοαλλεργιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Παιδοαλλεργιολογικού Ιατρείου, της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο».


06/07/2021

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον ΚΑΝΟΝΑ που παραλάβαμε, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντος παιδιού, το οποίο θα παραμείνει στη Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» και θα διευκολύνει το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Προσμένουμε και μελλοντική συνεργασία μαζί σας.


Μαρία Ηλιοπούλου
Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, Γ.Ν. Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»


14/06/2021

Στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, οι ευγενικές αυτές προσφορές ενισχύουν την προσπάθειά μας για βελτίωση των υπηρεσιών μας και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας.
Η κίνηση αυτή ευχόμαστε να βρει μιμητές.


Χρήστος Παπούλκας

Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας


11/06/2021

Η διαδικτυακή παρουσίαση για την Πρόληψη του Παιδικού ατυχήματος που παρακολούθησαν τα παιδιά ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Τα παιδιά παρατηρούσαν με προσοχή τόσο τις εικόνες όσο και αυτά που μας περιέγραφε και μας εξηγούσε η κυρία που το παρουσίαζε. Πολλά από αυτά συμμετείχαν κάνοντας ερωτήσεις ή παραθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες από κάποιο δικό τους ατύχημα.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για την τόσο σημαντική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση που μας προσφέρατε.


Αθανασία Κουτσώνα
Νηπιαγωγός, 4ο Νηπιαγωγείο Γέρακα


07/06/2021

Με την επιστολή αυτή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για την ευγενική και πολυσήμαντη Προσφοράς σας στο Νοσοκομείο μας.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποδοχής, της εξαιρετικής προσφοράς – δωρεάς, πολλών ιατρικών μηχανημάτων, που μας πρόσφερε η εταιρεία “ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ”.
Η ανταπόκρισή του Σωματείου και της Εταιρείας, ήταν ταχύτατη, να καλύψει άμεσα, τα κενά σε επίπεδο εξοπλισμού, στις ανάγκες λειτουργίας του παιδιατρικού – παιδοχειρουργικού ΤΕΠ ΤΖΑΝΕΙΟΥ, με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα.
Η Ανωτέρω προσφορά, η οποία έγινε με την βοήθεια του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδιατρικού Τραύματος, αναβαθμίζει και διευκολύνει πολύ την λειτουργία του παιδιατρικού ΤΕΠ στο ΤΖΑΝΕΙΟ.


Με Εκτίμηση και Σεβασμό στο έργο σας,
Γεώργιος Μπουρίκης
Προϊστάμενος Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “Τζάνειο”


04/06/2021

Η ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης του Σωματείου σας απέναντι στα παιδιά, αποδεικνύει έμπρακτα όχι μόνο την φιλοσοφία της κοινωνικής προσφοράς που σας διακατέχει, αλλά αποτελεί και μεγάλη βοήθεια για το έργο των ιατρών και νοσηλευτών που περιθάλπουν τα παιδιά.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε η ενέργειά σας αυτή να αποτελέσει παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς για τους έχοντες αυτή τη δυνατότητα.


Ανδρέας Τσώλης
Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας – Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου


02/06/2021

Θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη του Παιδιατρικού Τμήματος καθώς και εμού προσωπικώς ως διευθύντρια αυτού για την ανεκτίμητης αξίας δωρεά σας προς εμάς κάτι που δείχνει το απεριόριστο ενδιαφέρον σας για το πάσχον παιδί, γεγονός που καθιστά την καθημερινή μας φροντίδα προς αυτό απείρως χρησιμότερη και ευκολότερη.


Γαβριέλα Φεκετέα
Παιδίατρος – Παιδοαλλεργιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Παιδιατρικού Τμήματος, Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, Γ.Ν.
Ηλείας


31/05/2021

Δεχθείτε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας για την ευγενική δωρεά του σωματείου σας στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, τα οποία φιλοξενούνται στις δομές μας.
Χαιρόμεθα ιδιαιτέρως, καθώς συνεισφέρετε εμπράκτως στην προσπάθεια την οποία καταβάλει η Εκκλησία της Ελλάδος, να δώσει στα παιδιά, πέρα από μία στέγη, τις βάσεις και τις ευκαιρίες να οικοδομήσουν έναν αξιοπρεπή βίο στην Ελλάδα.
Ευχαριστώ προσωπικώς για το ανύστακτο ενδιαφέρον σας για τα ανήλικα προσφυγόπουλα και εύχομαι όλα τα καλά του Θεού.


Με εξαιρετική τιμή,
Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης
Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ»


25/05/2021

Εκ μέρους του προσωπικού του Νοσοκομείου, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για το δώρο αυτό, αλλά κυρίως σας ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνετε, με την πράξη σας αυτή, για να συνεχίσουμε το έργο μας.


Καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης
Διοικητής ΠΑ.Γ.Ν.Η.


18/04/2021

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χάρη στην άρτια συνεργασία, ολοκληρώθηκε η αποστολή των ιατρικών εξαρτημάτων προς το ΤΕΠ του Παιδιατρικού μας Ιατρείου. Η συνεισφορά σας είναι πολύτιμη γιατί πρόκειται για ένα τμήμα πρώτης γραμμής που βρίσκεται σε επαρχιακή περιοχή και η άμεση αντιμετώπιση των παιδιατρικών επειγόντων, τα πρώτα λεπτά, όπως λέμε, είναι καθοριστικής σημασίας για την καλή έκβαση του ασθενούς. Με τον εξοπλισμό που παραλάβαμε η εργασία μας γίνεται πιο αποτελεσματική και οργανώνεται καλύτερα. Χαιρόμαστε που σας βρίσκουμε αρωγούς στην προσπάθεια αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μικρών ασθενών.


Με εκτίμηση,
Επιστήμη Αγγέλου
Παιδίατρος
Επιμελήτρια Α’
Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης


12/04/2021

Δεν θα μπορούσε κανείς να “πολεμήσει” για την υγεία χωρίς γνώσεις, υποδομές και εξοπλισμό.
Η βοήθειά σας είναι ανεκτίμητη αφού φροντίζετε για όλα αυτά και αφορά στο ομορφότερο και με δυναμική προοπτική κομμάτι της κοινωνίας μας, στα παιδιά.
Το έργο σας αποτελεί πηγή ανανέωσης της εμπιστοσύνης μας προς τον συνάνθρωπο και έμπνευση προσφοράς και καθήκοντος.


Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Βελαώρας
Χειρουργός Παίδων, Διευθυντής ΕΣΥ, ΓΝ Παίδων Πεντέλης


07/01/2021

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την πλήρη, σύγχρονη και πρότυπη διαμόρφωση του τμήματος επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών καθώς και για τον πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η αξία της δωρεάς είναι ανυπολόγιστη στην παροχή πρώτων βοηθειών στους παιδιατρικούς ασθενείς, στις συνθήκες εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στην ψυχολογία των μικρών ασθενών και των γονέων τους. Για αυτό, σημαντικό είναι, να σας μεταφέρουμε την ευχάριστη έκπληξη, το θαυμασμό και τις ευχαριστίες των παιδιών και των γονέων τους.

Η εξαίρετη δράση σας και η ανιδιοτελής προσφορά σας, μας δίνει δύναμη, κουράγιο αλλά και εφόδια στο έργο μας. Το Σωματείο σας, η Πρόεδρος και οι συνεργάτες είστε ένα φωτεινό ουράνιο τόξο για τις επαρχιακές δομές υγείας, που μας υπενθυμίζει ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι με όραμα και διάθεση για προσφορά.


Τζιρά Δέσποινα
Παιδίατρος – Εντατικολόγος
Επιμ. Α
Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών


10/12/2020

Η δωρεά, σας τιμά ιδιαίτερα και είναι εξαιρετικά χρήσιμη για το Νοσοκομείο μας, παράλληλα αποκαλύπτει την ευαισθητοποίησή σας προς την δημόσια υγεία, αποτελεί δε κίνηση υποδειγματικής πράξης κοινωνικής αλληλεγγύης.


Χρήστος Καπετανίδης
Διοικητής του Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου


20/09/2020

Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του Νοεμβρίου, όταν μια ζεστή, ευγενική φωνή ακούστηκε στο τηλέφωνο. Και βήμα-βήμα, με πολύ κόπο, υπομονή αλλά και επιμονή, συνεργασία, καλή διάθεση, ο εξοπλισμός του ΤΕΠ Παιδιατρικού του Γ.Ν. Άμφισσας έγινε πραγματικότητα!
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” και τον ευγενικό δωρητή. Σας ευχαριστούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Σας ευχαριστούν οι γονείς και τα παιδιά του απομακρυσμένου αλλά και τόσο όμορφου νομού μας.
Ευχόμαστε να συνεχίσετε ακούραστα με την ίδια αποφασιστικότητα, ανιδιοτέλεια, ενθουσιασμό και δύναμη ψυχής την ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Φύλλια Λούκου
Παιδίατρος Διευθύντρια
Παιδιατρικού Τμήματος Γ.Ν. Άμφισσας


11/09/2020

Η Δ/ντρια της Π/Δ Κλινικής του Γ.Ν. Κεφαλληνίας Δανελάτου Καλυψώ, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» για την παροχή πλήρους ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο τμήμα των Επειγόντων Παιδιατρικών περιστατικών.

Η ευαισθησία και η αλληλεγγύη της προέδρου Natasha Clive – Βρέκοσι καθώς και των μελών του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» απέναντι στην κοινωνία αποδεικνύονται για μία ακόμα φορά με αυτή την κοινωνική προσφορά. Μια δωρεά που, στην δύσκολη εποχή που ζούμε, αποτελεί για τον τόπο μία έμπρακτη απόδειξη του ανθρωπιστικού οράματος του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» καθώς και του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, που υποστήριξε τη δράση αυτή με σκοπό την προάσπιση και ενδυνάμωση της δημόσιας υγείας.

Ευχαριστούμε από Καρδιάς,

Καλυψώ Δανελάτου
Δ/ντρια της Π/Δ Κλινικής Γ.Ν. Κεφαλληνίας


03/08/2020

Αξιότιμη κα πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Σωματείου «Αντιμετώπιση του Παιδικού τραύματος»,

Η πολύτιμη στήριξή σας στη δημιουργία του ΤΕΠ για το παιδικό τραύμα ήταν καθοριστική. Εμφανιστήκατε προ ενός έτους, ως από μηχανής θεός, την εποχή που η προσφορά και η στήριξη στις Υπηρεσίες Υγείας ήταν φειδωλή. Ενσκήψατε στην ανάγκη των νοσηλευτικών μονάδων της Αργολίδας και ανταποκριθήκατε στο μέγιστο εξοπλίζοντας και τα δύο νοσοκομεία με τον βασικό εξοπλισμό αντιμετώπισης του παιδικού τραύματος στον χώρο των επειγόντων των νοσοκομείων. Για πρώτη φορά,  οι νοσηλευτικές μονάδες στην Αργολίδα διαθέτουν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής για την παροχή βοήθειας στους μικρούς ασθενείς.

Από την Τρίτη 28-7-2020 λειτουργεί ολοκληρωμένα πλέον, το παιδικό τραύμα εντός των ΤΕΠ της ΝΜ Άργους. Ευχαριστούμε πολύ εσάς και τους διακριτικούς δωρητές για τον εξοπλισμό αλλά κυρίως για το πλεόνασμα ανθρωπιάς. Η προσφορά σας μας δίνει την δύναμη να προσπαθήσουμε περισσότερο, όχι μόνο επειδή μας παρέχετε τα μέσα να το κάνουμε αλλά κυρίως επειδή  αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια.

… Η προσπάθειά σας είναι πραγματικά αξιέπαινη, συνεχίστε το έργο σας για περισσότερα παιδικά χαμόγελα.


Με εκτίμηση,
Κουκουφιλίππου Ιωάννης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Msc, Υποδιευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας, Γ.Ν. Αργολίδας


30/07/2020

Καλησπέρα σας από τις μοδίστρες άμεσης ανάγκης! Ευχαριστούμε παρά πολύ για τη σημαντική προσφορά σας σε όλο αυτό το εγχείρημα! Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια…μακάρι να αποτελέσετε παράδειγμα μίμησης και για άλλους! Καλή δύναμη στο έργο σας!


Mary Tsentzika Gerasimou
Μέλος της ομάδας «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»


29/07/2020

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας στα λάστιχα. Η δύναμη του όλοι μαζί και ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί να προσφέρει. Με τη δική σας προσφορά μπορούμε τώρα πια να συνεχίσουμε και εμείς να ράψουμε και να προσφέρουμε… συνεχίζουμε λοιπόν να ράβουμε όλοι μαζί με αυτή την κόκκινη κλωστή που μας ενώνει… την κλωστή της προσφοράς… και πάλι ίσως ένα ευχαριστώ είναι λίγο.


Τζένη Ρούτη
Μέλος της ομάδας «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»


27/07/2020

Στο πλαίσιο της ευγενικής και τόσο πολύτιμης προσφοράς σας για τον εξοπλισμό του ΤΕΠ Παιδιατρικού τμήματος του Γ.Ν.Ν. Άμφισσας, παραλάβαμε τον “Κανόνα για τα παιδιατρικά επείγοντα” που επιμελήθηκαν οι εντατικολόγοι της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων “Π. και Αγλ. Κυριακού”. Είναι σίγουρα ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα στα χέρια των γιατρών που θα αντιμετωπίσουν ένα βαρέως πάσχον παιδί.

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα.


Με απεριόριστη εκτίμηση,
Φύλλια Λούκου
Παιδιατρικό Τμήμα
Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας


09/06/2020

Εκ μέρους του προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας νιώθουμε την ανάγκη να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας  για την δωρεά του ιατροτεχνικού εξοπλισμού  προς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής. Η προσφορά σας στους δύσκολους καιρούς  που ζούμε μας δίνει απίστευτη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και μας υπενθυμίζει ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι με όραμα και ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά. Οι εξαιρετικές δράσεις σας αποτελούν πραγματικά πνοή ελπίδας και στήριγμα για τις επαρχιακές δομές υγείας, όπως η δίκη μας. Ευχόμαστε να συνεχίσετε ακλόνητοι το πολύτιμο έργο σας.


Η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας


04/06/2020

Το Π/Δ ΤΕΠ – Π/Δ Κλινική του Γ.Ν. Φλώρινας παραλάβαμε τον σύγχρονο εξοπλισμό που μας αποστείλατε και σας ευχαριστούμε. Ευγενική δωρεά οργάνων και συσκευών του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού τραύματος». Ο εξοπλισμός αυτός μας είναι πολύτιμος και τον αξιοποιούμε καθημερινά, καλύπτοντας ουσιώδεις ανάγκες νεογνών, βρεφών και παιδιών. ……Νιώθουμε ευγνωμοσύνη, κάνατε το έργο μας ευχερέστερο και αποδοτικότερο. Είστε φωτεινό παράδειγμα – πρότυπο προς μίμηση.


Σας ευχαριστούμε θερμά,
Οι παιδίατροι και το νοσηλευτικό προσωπικό
Παιδιατρική Κλινική – Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας


02/06/2020

Σύμφωνα με το Λεξικό της Κοινής Ελληνικής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, δωρεά είναι «ό,τι παραχωρείται χωρίς αμοιβή ή αντάλλαγμα, χρηματικό ποσό, ακίνητο ή κινητό περιουσιακό στοιχείο που προσφέρει κάποιος στο κράτος, σε κοινωφελές ίδρυμα». Το έργο όμως και πιο πολύ η αξία αυτού του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι φιλανθρωπία.

Φιλανθρωπία: πρόκειται για πρωτοβουλίες ιδιωτών  που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ανθρώπων ή κοινοτήτων ή/και την ενίσχυση δεινοπαθούντων συνανθρώπων. Αυτό πραγματοποιεί το σωματείο αυτό, ασχολείται με την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων. Η φιλανθρωπία δηλώνει αρχικά την αγάπη τους προς το παιδί. Σας ευχαριστώ πολύ.


Με εκτίμηση

Λάσδα Αγορή – Δήμητρα
Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου


14/5/2020

Με την παρούσα επιστολή αισθανόμαστε την ανάγκη, εκ μέρους της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Άρτας, να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή σας στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η στήριξη που μας παρέχετε είναι απαραίτητη και εξαιρετικά σημαντική. Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά.


Κων/νος Τσιαντής
Διευθυντής της Π/Δ κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας


03/2020

Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος. Μία αποκάλυψη! Ένα σωματείο με σπουδαία συνεισφορά στις κρατικές δομές παροχής υπηρεσιών υγείας. Τι να πρωτοπεί κανείς; Εξοπλισμός και ανακαίνιση σε εξήντα πέντε τμήματα σε πενήντα πέντε νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, βραβεία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υψηλή ποιότητα αξιολόγησης.


Ιωάννης Θεοχάρης
Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΣΑΚΑ Professional Healthcare Club Κολλεγίου Αθηνών
Πηγή: Περιοδικό “ερμής”, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β’, ΤΕΥΧΟΣ 70


30/10/2019

Συνέντευξη του κ. Γιώργου Κοκοτού για το Bazaar στο Κτήμα Κοκοτού 2019.


Ποια είναι η δράση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» που στηρίζετε με τη φετινή διοργάνωση;

«Το ετήσιο bazaar του σωματείου λαμβάνει χώρα στο κτήμα από το 2015 και όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούμε την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στον τομέα που έχουν αναλάβει. Είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και βλέπω την προσήλωση και προσπάθεια όλων των μελών για να επιτευχθούν οι στόχοι του, την μείωση δηλαδή των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.»


κ. Γιώργος Κοκοτός
Συγγραφέας, Οινοπαραγωγός
Πηγή: Andro.gr [ http://www.andro.gr/geusi/kokotos-wines/ ]


05/07/2019

Εκ μέρους του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά πολύ περισσότερο ως γονέας, θα ήθελα από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την αναδιαμόρφωση και τον εξοπλισμό του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο «Αττικόν». Με τη συνδρομή σας, ο χώρος των Επειόντων Περιστατικών της Κλινικής μας είναι τώρα πλήρως εξοπλισμένος και η αναδιαμόρφωση του χώρου: α)εξυπηρετεί του γονείς, καθώς παρέχεται η δυνατότητα να εξετάζονται περισσότερα παιδιά ταυτόχρονα και να μειώνεται με αυτό τον τρόπο ο χρόνος αναμονής, β)προστατεύει τα παιδιά, καθώς δεν έρχονται σε επαφή με ενήλικες ασθενείς και γ) όλα τα παραπάνω διευκολύνουν το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. 
Σας θεωρούμε σταθερούς συμπαραστάτες στη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας.


Καθηγήτρια Βασιλική Παπαευαγγέλου
Διευθύντρια Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής
Πανεπιστημίου Αθηνών


02/07/2019

Η συνεισφορά σας στην ενίσχυση του εξοπλισμού της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χίου με τη δωρεά αυτή ήταν καθοριστικής σημασίας για τη διευκόλυνση του έργου μας καθώς και για την πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων νεογνολογικών περιστατικών.
Για τον λόγο αυτό είμαστε ευγνώμονες για την χορηγία σας. Τόσο τώρα όσο και στο παρελθόν υπήρξατε πάντοτε αρωγοί και παραστάτες στο δύσκολο λειτούργημά μας. Το γεγονός αυτό εν μέσω οικονομικής κρίσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Παρακολουθώντας διαχρονικά το έργο σας δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε τη συνεισφορά σας όχι μόνο προς την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας, αλλά και προς όλα τα Παιδιατρικά τμήματα ανά την Ελλάδα. Ευχόμαστε να συνεχίσετε την προσπάθειά σας και να προσφέρετε πάντα τα μέγιστα στην ανακούφιση των μικρών ασθενών.


Ελένη Πιππίδη
Υπεύθυνη Παιδιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Χίου ”Σκυλίτσειο”


16/05/2019

Την 14η Μάϊου 2019 προσήλθε, κατόπιν προσκλήσεως στο 2ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δήμου Χαλανδρίου το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Οι δύο κυρίες που ήρθαν για να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους που υπάρχουν και το πως να τους αποφεύγουμε ήταν ευγενέστατες. Με τον ήρεμο και γεμάτο μεταδοτικότητα λόγο τους μπόρεσαν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον της ομάδας των νηπίων του Τμήματος, το οποίο ηλικιακά κυμαίνεται από 2,5-4 ετών. Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρουσία σας, για τα πρακτικά δωράκια σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στη δράση σας και καλή δύναμη.


Μανδέρη Ταμάρα
Αναπληρώτρια Προϊσταμένη


28/03/2019

Όλοι οι εργαζόμενοι της Παιδιατρικής Κλινικής ευχαριστούμε θερμά το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος που ένιωσε μαζί μας την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές λειτουργικό παιδιατρικό τμήμα. Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρία Norton Rose Fulbright Greece που μετέτρεψε ένα όνειρο σε πραγματικότητα,χαρίζοντας στα παιδιά αυτό που χρειάζονται. Προσωπικά ευχαριστώ την κα Νατάσα Βρέκοσι που ήταν πάντα δίπλα μου στον αγώνα μου,στήριγμα, με απαράμιλλη ευγένεια και αποφασιστικότητα. Ευχαριστώ την Εταιρία Norton Rose Fulbright Greece που ανέλαβε να χρηματοδοτήσει ένα έργο σε μια απομακρυσμένη πόλη της Ελλάδας, πράξη που προσωπικά θεωρώ ταυτόσημη με ευεργεσία και όχι απλώς δωρεά.


Σοφία Χρυσοστομίδου
Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς


18/03/19

Ευχόμαστε να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο το τόσο σημαντικό έργο σας και ακόμη περισσότερα Παιδιατρικά Τμήματα Επειγόντων να εξοπλιστούν ώστε οι μικροί ασθενείς σε όλη την Ελλάδα να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της ανιδιοτελούς προσφοράς σας.


Με εκτίμηση
Κόνιαρη Νικολέττα
Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.
Επιστημονικά Υπεύθυνη Παιδιατρικής Γ.Ν. Τρικάλων


05/12/2018

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και ιδιαίτερα στην Πρόεδρό του κυρία Νatasha Clive-Βρέκοσι, για τη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις συντονίστριες του προγράμματος κ. Ευγενία Μπουσουλέγκα και κ. Νίκη Ζολώτα για την άψογη συνεργασία. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το όραμά σας και ο ενθουσιασμός σας διευκόλυνε αφάνταστα το έργο μας. Η προσφορά σας γίνεται αισθητή κάθε μέρα καθώς βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες αντιμετώπισης επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών και τραυματισμένων παιδιών στο νοσοκομείο μας. Καλή συνέχεια στο έργο σας!


Dr. Σοφία Αλευρά
Διευθύντρια Παιδιατρικής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας


20/07/2018

Θα ήθελα να εκφράσω την απεριόριστη χαρά μου για την συνεργασία και το αποτέλεσμα της, με το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, καθώς και την χαρά των μικρών προσφυγόπουλων, που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο. Στα πλαίσια του θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την προστασία τους από ατυχήματα στο σπίτι, στο σχολείο και στους χώρους όπου συχνάζουν. Τα παιδιά ήταν ολοφάνερα ενθουσιασμένα, καθώς δεν σταματούσαν τις ερωτήσεις, που με ζήλο εξηγούσαν οι εθελόντριες του Σωματείου. Αξίζουν χίλια συγχαρητήρια στην προσπάθεια που καταβάλλετε, γιατί πράγματι η σημασία της πρόληψης είναι καθοριστική για την αποφυγή ατυχημάτων, ειδικά στην παιδική ηλικία. Ως εκπαιδευτικός και συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος αναγνωρίζω τις δράσεις πρόληψης, όχι μόνο δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης, αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και διαμόρφωσης θετικής στάσης ζωής.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη ζεστασιά, το ζήλο και την προθυμία σας να ενισχύετε το εκπαιδευτικό έργο! Ευχαριστούμε επίσης για το έντυπο υλικό που προμηθεύτηκαν οι μικροί μας, καθώς και το μπλουζάκι με τον αγαπημένο μας “Σωτήρη”.


Γιαννησοπούλου Πετρούλα
Εκπαιδευτικός
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Προγράμματος στα πλαίσια του προγράμματος “Ακούγωντας και Καλωσορίζοντας” της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο.


10/05/2018

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», συγκεκριμένα προς την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Natasha Clive – Βρέκοσι και τους συνεργάτες της, για την καθοριστική συμβολή τους στη δωρεά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων προς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παιδιατρικού Τμήματος του Γ. Ν. Λιβαδειάς. Η ευαισθησία και το πραγματικό ενδιαφέρον τους βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες αντιμετώπισης επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών και τραυματισμών στο νοσοκομείο μας, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την έμπρακτη συμπαράστασή τους τόσο στο δύσκολο έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού όσο και στον πόνο των ασθενών. Προστέθηκε έτσι ένα ακόμη τμήμα στον πλούσιο χάρτη των επιτυχών παρεμβάσεων του Σωματείου σε πολλά Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς προς μίμηση.

Ευχόμαστε σε όλους τους συντελεστές υγεία και καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.


Γεώργιος Κατωπόδης
Συντονιστής Διευθυντής Παιδιατρικού Τμήματος
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Γ. Ν. Λιβαδειάς


06/11/2017

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Π.Ε.Δ.Υ. – Κέντρου Υγείας Έμπωνας Ρόδου, εκ μέρους όλων των επισκεπτών και χρηστών αυτού, ευχαριστούν θερμά την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» , για την ιδιαίτερα συγκινητική τους χειρονομία, να κάνουν δωρεά στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, απαραίτητα για τη λειτουργία του Παιδιατρικού Ιατρείου αυτού. Το παιδιατρικό ιατρείο του Κέντρου Υγείας Έμπωνα, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από περίπου ένα χρόνο, χάρη στις προσπάθειες του Διευθυντή Γενικής Ιατρικής Θεοφάνη Μούκα και του Παιδιάτρου Νικολάου Φαρμακίδη, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στον παιδιατρικό πληθυσμό της περιοχής μας. Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δώρισε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα ένα μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων ασθενών με τον απαραίτητο εξοπλισμό για χρήση σε βρέφη και παιδιά κάθε ηλικίας, ένα παιδιατρικό στηθοσκόπιο, ένα ψηφιακό βρεφοζυγό, ένα ωτοσκόπιο, ένα σετ παιδιατρικής διασωλήνωσης με ambu, ένα τεστ ανίχνευσης στρεπτοκόκκου και πληθώρα αναλωσίμων υλικών.Πλέον, με τον δωρηθέντα αυτό εξοπλισμό, δεν έχει σε τίποτα να «ζηλέψει» από κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο παιδιατρικό ιατρείο. Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχουν υγεία, χαρά, ευτυχία και να είναι πάντα δημιουργικοί. Με την πράξη τους αυτή, αποδεικνύουν το μέγεθος της φιλανθρωπίας και του αλτρουισμού που τους διακατέχει, τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν το ιδιαίτερα σημαντικό τους έργο ανά την Ελληνική Επικράτεια, και ελπίζουμε να μην υπάρχει κανένα παιδί που να έχει ανάγκη ιατρικής επίβλεψης και υποστήριξης και να μην μπορεί να τύχει της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης.

Συνεχίζουμε μαζί με τον ΑΝΘΡΩΠΟ για τον ΑΝΘΡΩΠΟ!!!


Θεοφάνης Ν. Μούκας
Διευθυντής Γενικής Ιατρικής
Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας
Π.Ε.Δ.Υ. – Κέντρο Υγείας Έμπωνα


22/09/2017

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ Καρλοβασίου, των εργαζομένων του φορέα μας και κυρίως των συμπολιτών μας, απευθύνω τις ευχαριστίες μου προς το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος για τον ουσιαστικό ρόλο του σχετικά με την ανανέωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του Παιδιατρικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου. Είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας στον παιδικό πληθυσμό της περιοχής μας, στα παιδιά των επισκεπτών, καθώς και στα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που καταφεύγουν στο νησί μας. Η ανανέωση του παιδιατρικού εξοπλισμού ήταν η μεγαλύτερη από ιδρύσεως του Κέντρου Υγείας. Το σημαντικό αυτό έργο δεν θα ήταν δυνατό να έρθει σε πέρας χωρίς την ανταπόκριση του Σωματείου και την ουσιαστική αρωγή που μας παρείχε το Διοικητικό Συμβούλιό του και η Πρόεδρός του κ. Natasha Clive-Βρέκοσι, αλλά και την άψογη συνεργασία με τη συντονίστρια των προγραμμάτων. Τέλος, για ακόμη μια φορά εκφράζω τις ευχαριστίες όλων μας προς τους χορηγούς μας και εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια στο έργο σας.


Γεώργιος Υφαντής 
Παιδίατρος, Διευθυντής ΚΥ Καρλοβασίου


29/03/2017

«…Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να έχεις μπροστά σου ένα τραυματισμένο ή βαριά άρρωστο παιδί και να μην έχεις τα μέσα να το βοηθήσεις. Αισθάνεσαι ανίκανος. Αισθάνεσαι το χρόνο να σε πιέζει ασφυκτικά. Και δεν μπορείς να βοηθήσεις πραγματικά.»

Στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Καρπενησίου έχουμε το προνόμιο να διαθέτουμε εδώ και δύο μήνες ένα υπερσύχρονo εξοπλισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών , το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών και φροντίδας για τους μικρούς ασθενείς και τους επισκέπτες του δυσπρόσιτου Νομού Ευρυτανίας. Το έργο αυτό θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί από τους δημόσιους φορείς στους καιρούς που διανύουμε. Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη και καίρια υποστήριξη από την Πρόεδρο και την άρτια συνεργασία με το προσωπικό του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», ήταν και προσωπικά μεγάλη χαρά, η επικοινωνία μαζί σας σε κάθε βήμα της διαδικασίας.


Μαρία Παυλίδου
Συντονίστρια Παιδιατρικού Τμήματος Γ.Ν. Καρπενησίου


01/11/2016

Την Παρασκευή 14/10 οι μαθητές της Γ’ τάξης της Σχολής Χατζήβεη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ αξιόλογη παρουσίαση με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο σπίτι και το σχολείο. Τα παιδιά προβληματίστηκαν σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν σε ποικίλα περιβάλλοντα και σκέφτηκαν τρόπους για να προστατεύονται. Τέλος, αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στη συζήτηση για τη λεκτική και σωματική βία που μπορεί να υφίσταται ένα παιδί. Η παρουσίαση ήταν πολύ καλά δομημένη και κέντρισε από την αρχή το ενδιαφέρον των παιδιών.


Σχολή Χατζήβεη


30/09/2016

Το Καστελλόριζο είναι το πιο ακριτικό νησί της Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος αντίδρασης του Συστήματος για τη μεταφορά του ασθενούς σε έναν ανώτερο υγειονομικό σχηματισμό είναι πολύ μεγάλος. Αυτό καθιστά ζωτικής σημασίας -κυριολεκτικά- τον άρτιο εξοπλισμό του Ιατρείου του Νησιού ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί αξιοπρεπώς ένας ασθενής για όσο χρόνο παραμείνει στο Ιατρείο μας ως νοσηλευόμενος. Με τη συνδρομή του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” αποκτήσαμε εξοπλισμό που ακόμη και Τριτοβάθμια Νοσοκομεία δεν διαθέτουν, δίνοντας έναν άλλο “αέρα” στο Ιατρείο μας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην όσο το δυνατό καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του ακριτικού αυτού νησιού και εμπνέοντάς τους παράλληλα αίσθημα ασφάλειας. Ευχόμαστε και στο μέλλον να σας έχουμε στο πλευρό μας, στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Σας ευχαριστούμε θερμά!


Ιωάννης Ράντος & Μπασάρ Μούσσα
οι Αγροτικοί Ιατροί του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης στο Καστελλόριζο


23/09/2016

Θεωρούμε ότι είμαστε πολύ τυχερές που γνωρίσαμε το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και με την ευγενική του χορηγία επιμορφώνει κάθε χρόνο κατόπιν αιτήματός μας, γονείς και παιδιά νηπιαγωγείου για την πρόληψη ατυχημάτων στο σπίτι και το σχολείο, προσφέροντάς τους και αναμνηστικό μπλουζάκι. Με θεατρικό τρόπο προσεγγίζονται τα παιδιά και συμμετέχουν στην δράση με ερωτήσεις- απαντήσεις και δρώμενο, όπου απαιτείται. Καθότι συνεργαζόμαστε για συνεχή συναπτά έτη παρατηρούμε μετά απ’ αυτήν την παρέμβαση (ενημερωτικό σεμινάριο) ότι έχουμε μείωση των ατυχημάτων στο σχολείο και κυρίως στον αύλειο χώρο, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην σχολική μονάδα εστιάζουν συνειδητά στην πρόληψη και στους τρόπους που την εξασφαλίζουν, για το καλό των παιδιών μας. Συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες που πραγματικά βρίσκεστε δίπλα μας, ενισχύοντας το έργο μας.
Θερμότατες ευχαριστίες, αναμένοντας μια παντοτινή συνεργασία!
Ευχαριστούμε από καρδιάς!!!


Οι νηπιαγωγοί
Κοντοπούλου Φωτεινή
Δουφεξη Κωνσταντίνα
Παπαγιάννη Χριστίνα


09/09/2016


Θα ήθελα να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμηση μου και τις ευχαριστίες προς το Σωματείο ¨Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, την πρόεδρο κα Βρέκοσι και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γραμματεία για την άψογη συνεργασία στην δημιουργία Αίθουσας Αναζωγόνησης – Παιδικού Τραύματος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Κλείνοντας σχεδόν παραπάνω από ένα χρόνο από τη λειτουργία της αίθουσας, αντιλήφθηκε την τεράστια συμβολή της νέας αυτής μονάδας, που δεν θα ήταν πραγματικότητα αν δεν υπήρχε το Σωματείο” Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” και οι Χορηγοί του. Εκ μέρους του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού καθώς και όλων των παιδιών και των ενηλίκων που αντιμετωπίσθηκαν με τον πιό σύγχρονο και ενδεδειγμένο τρόπο χάρις στις προσπάθειες και την χορηγία σας, σας εκφράζω για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες μας, την ευγνωμοσύνη μας και την μεγάλη χαρά της συνεργασίας μαζί σας.
Εύχομαι ειλικρινά το έργο σας να συνεχιστεί, να έχει την αναγνώριση που αρμόζει και να έχετε καλό δρόμο και προσφορά.


Δρ. Τριάντος Γεώργιος, MD, PhD
Χειρουργός, Συντονιστής Διευθυντής Α’ Χειρουργικής Γ.Ν. Ρόδου
π. Συντ. Διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν. Ρόδου


30/06/2016

Στο σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και ιδιαίτερα στην Πρόεδρό του κυρία Natasha Clive-Βρέκοσι εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» θεωρούμε ότι είναι ένας από τους πιο δραστήριους φορείς εθελοντισμού στον τόπο μας και μάλιστα στον κρίσιμο για τη χώρα μας τομέα των παιδικών ατυχημάτων-τραυματισμών. Η συνεχής και αποτελεσματική παρουσία του αποτελεί υπόδειγμα για όλους τους φορείς εθελοντισμού, αλλά και όλους τους πολίτες και δείχνει πως τέτοιοι φορείς και άνθρωποι που τους πλαισιώνουν μπορούν να συνδράμουν την Πολιτεία, να ανακουφίσει τον πόνο και τα προβλήματα, μέχρι να δοθούν ολοκληρωμένες λύσεις. Με τη δράση τους αυτή τιμούν τον τόπο μας κι αξίζουν τουλάχιστον δημόσιο έπαινο. Ευχόμαστε να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό και αποτελεσματικότητα το έργο του για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας.


Καθηγητής Γεώργιος Συρογιαννόπουλος
Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Λάρισας


10/06/2016

Η αναμόρφωση των εξωτερικών ιατρείων της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έπαψε να είναι όνειρο κι έγινε πραγματικότητα, χάριν της ευαισθησίας που έδειξε το σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”. Η πρόεδρος κυρία Natasha Clive-Βρέκοσι και οι συνεργάτες της, στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια και υλοποίηση σύχρονων εξωτερικών ιατρείων, που αρμόζουν στην περισσότερο πολυάσχολη Παιδοχειρουργική Κλινική της Ελλάδας. Η παροχή υπηρεσιών στο παιδί και στους συνοδούς του, άλλαξε υπέρμετρα προς το καλύτερο, εξυπηρετώντας σε ταχύτητα και ποιότητα τα περιστατικά, τόσο διαγνωστικά όσο κι επεμβατικά. Θεωρούμε ότι το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι θεμελιώδες και η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συνδράμει θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Το δικό μας έργο έρχεται να συνεισφέρει στη δική σας αγάπη κι ενδιαφέρον για το παιδί, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον εργασίας.
Θα ήταν λίγες οι ευχαριστίες για την ανιδιοτελή προσφορά σας όπως και για τη βοήθεια των χορηγών που εξασφαλίζετε. Ευχόμαστε να είστε γεροί και με διάθεση ώστε να στέκεστε πάντα δίπλα σε αυτούς που αγαπούν να προσφέρουν όπως και εσείς, συνοδοιπόροι στον κοινό σκοπό βελτίωσης της υγείας του παιδιού.


Δρ. Γεώργιος Παπουής
Δ/της ΕΣΥ, Παιδοχειρουργός
”Ιπποκράτειο” Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης


25/05/2016

Η Πρόεδρος Νατάσα Βρέκοσι και το ΔΣ του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» με μεγάλη προθυμία και ευαισθησία για τον τομέα της εκπαίδευσης στην ανάνηψη, ανταποκρίθηκε στην παράκληση για στήριξη μας προκειμένου η Νεογνολογική Κλινική του ΕΚΠΑ να αποκτήσει το εκπαιδευτικό εργαλείο SMART (βελτιώνει τις τεχνικές δεξιότητες του ανανήπτη στην υποστήριξη της αναπνοής του νεογνού στη γέννηση). Στις δύσκολες εποχές που ζούμε στη χώρα μας, το όραμα, ο ενθουσιασμός και η αποτελεσματικότητα κάποιων ανθρώπων έρχεται να κάνει το έργο μας πιο εύκολο.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την προσφορά σας, θερμότατα συγχαρητήρια για το έργο σας και σας ευχόμαστε να έχετε υγεία, κουράγιο και δύναμη να το συνεχίσετε, για να μας θυμίζετε ότι δεν είμαστε μόνοι στο έργο μας και ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά!!!


Νικολέττα Ιακωβίδου, MD, PhD
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή
Νεογνολογική Κλινική, Αρεταίειο Νοσοκομείο


24/05/2016

Η ευαισθησία που επιδείξατε, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημά μας, είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Σταθήκατε δίπλα μας με πραγματικό ενδιαφέρον και αξιοζήλευτη υπομονή!!
Η συμβολή σας στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας είναι ανεκτίμητη και η παρουσία της προσφοράς σας αισθητή σε κάθε μας βήμα!Τα λόγια είναι μικρά και το “ευχαριστώ” λίγο.
Καλή δύναμη στο έργο σας. 


Με πραγματική ευγνωμοσύνη,
Λογοθέτη Έλενα
Αναισθησιολόγος
Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου


19/06/2015

Η Πρόεδρος Νατάσα Βρέκοσι και τα μέλη του Σωματείου Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος είναι ολόψυχα αφοσιωμένα στην προστασία της υγείας τoυ βαρέως πάσχοντος παιδιού. Όλοι τους δουλεύουν ανιδιοτελώς, μεθοδικά και με απόλυτη αφοσίωση, προσπαθώντας να ενισχύσουν τις υποδομές στο καταρρέων Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. Το σωματείο εξόπλισε πρόσφατα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη με τρία υψηλής ποιότητας monitors καρδιοαναπνευστικής παρακολούθησης και δύο παλμικά οξύμετρα, ενώ δώρισε ευγενικά μία συσκευή αναίμακτης μέτρησης χολερυθρίνης, καθώς και μία συσκευή χαρτογράφησης φλεβών, για την διευκόλυνση της ενδοφλέβιας πρόσβασης παιδιών που χρήζουν αιμοληψία και/ή παρεντερική χορήγηση υγρών και φαρμάκων. Η προσφορά του Σωματείου Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος είναι αξιέπαινη, γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι η μοναδική μη κυβερνητική οργάνωση, που ανιδιοτελώς και άμεσα ανταποκρίθηκε στις εκλύσεις της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΔΠΘ, της μοναδικής τριτοβάθμιας Παιδιατρικής κλινικής στην ακριτική περιοχή της Θράκης, για βελτίωση και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής της υποδομής. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις δωρεές τους και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη.


Ελπιδοφόρος Μανταδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-
Παιδιατρικής Αιματολογίας/ Ογκολογίας ΔΠΘ


03/06/2014

Εκείνο που με εντυπωσιάζει περισσότερο στην λειτουργία του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδιατρικού Τραύματος” δεν είναι η συλλογή και η προσεκτική, στοχευμένη, υπό όρους και πολύ προσεκτικό έλεγχο, διάθεση των χρημάτων που του εμπιστεύονται οι χορηγοί του. Δεν είναι η λατρεία και η απόλυτη αφοσίωση της προέδρου και των μελών του στην προστασία των τρυφερών βλαστών της κοινωνίας μας. Είναι – για μένα -, ότι κατάφεραν να φτιάξουν μια δυνατή ομάδα αντιμετώπισης του Παιδιατρικού Επείγοντος: Χορηγοί – Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και Ιατρονοσηλευτικό Σώμα, παίρνουν δύναμη και ενθουσιασμό ο ένας από τον άλλο και όλοι μαζί την χαρά της προσφοράς και της υπέρβασης. Το Σωματείο ”Αντιμετώπισης Παιδιατρικού Τραύματος ”, προσπαθεί (και τα καταφέρνει θαυμάσια) να επεκτείνει με ομόκεντρους απλωνόμενους κύκλους, ένα δίκτυ ασφάλειας για το Παιδιατρικό Τραύμα. Σε έναν από τους κύκλους του ανήκει και το ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του οποίου την αίθουσα αντιμετώπισης παιδιατρικού τραύματος εξόπλισε με εξαίρετα μηχανήματα το Σωματείο. Στην ακούραστη πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδιατρικού Τραύματος εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί τα έργα τους μας υπενθυμίζουν καθημερινά ότι δεν είμαστε μόνοι στο δύσκολο έργο μας.


Παναγιώτης Αγγουριδάκης
Επίκουρος Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης
Διευθυντής ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής


27/12/2013

Η παρουσία σας στο Νοσοκομείο μας είναι παντού. Η αίθουσα ανάνηψης, το μεγαλύτερο έργο σας, έχει αναβαθμίσει την αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντος παιδιού ενώ ο υπόλοιπος εξοπλισμός που μας προσφέρατε, έχει αυξήσει τις δυνατότητες μας για την παροχή υπηρεσιών υγείας στον ευρύτερο χώρο του Νοσοκομείου.
Εκ μέρους του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού θα ήθελα να εκφράσω την
ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή σας στο δύσκολο έργο μας.
Ευελπιστούμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας και στο μέλλον.


Αριστούλα Πατσούρα
Επιμελήτρια Α΄ ΜΕΘ , Παιδίατρος-Εντατικολόγος, (Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”)


05/12/2013

Το ατύχημα και κατά συνέπεια το τραύμα είναι η πρώτη με διαφορά αιτία θανάτου των παιδιών. Πέραν αυτού του συνταρακτικού γεγονότος υπάρχει και μια άλλη εξίσου μεγάλη τραγωδία που τείνουμε να ξεχνούμε. Πίσω από τους θανάτους κρύβεται κι ένας μεγάλος αριθμός μόνιμα ανάπηρων παιδιών. Συνταρακτικό! Ποιόν όμως συνταράσσει; Πόσο κινητοποιείται η πολιτεία για να οργανώσει δομές πρόληψης και αντιμετώπισης του τραύματος; Που είμαστε όλοι εμείς; Όλοι κινητοποιούμαστε και κάνουμε σαματά για άλλες πιο “πιασάρικες” τραγωδίες. Δεν αντιλέγει κανείς τραγωδίες κι εκείνες. Αφορούν όμως πολύ μικρότερο μέρος του παιδικού πληθυσμού. Κάποιος λοιπόν θα πρέπει να ασχοληθεί και με τους πολλούς. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος. Η δράση της είναι σημαντική και κατευθύνεται και προς τους δύο πυλώνες της αντιμετώπισης ενός τραυματισμένου παιδιού καθώς και στους δύο υπάρχει τεράστιο έλλειμμα. Πρώτον χρηματοδοτεί την υλικοτεχνική επάρκεια των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων που υποδέχονται τραύμα και δεύτερον χρηματοδοτεί την εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού στη σωστή, αποτελεσματική υποδοχή και διαχείριση του τραυματισμένου παιδιού που σε πολύ μεγάλο βαθμό επηρεάζει την τελική έκβαση. Αξίζει λοιπόν να στηριχθεί με κάθε τρόπο η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων.


Γεώργιος Σπυρίδης
Παιδοχειρουργός
Πρόεδρος Δ.Σ ”Advanced Pediatric Life Support Hellas”


30/10/2013

Την προσφορά του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” την νιώθουμε καθημερινά. Κάθε φορά που βοηθείται ένα παιδί με σημαντικό πρόβλημα του αναπνευστικού χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό που έχει δωριθεί στο νοσοκομείο μας. To Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” έχει συμβάλει σημαντικά στη προαγωγή της υγείας των παιδιών μας.


Αθανάσιος Καδίτης
Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Πνευμονολογίας
Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”


21/10/2013

Το αξιέπαινο Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” συνεχούς ευγενικής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, έχει συμβάλει τα μέγιστα στη χώρα μας στην προσπάθεια μείωσης των παιδικών ατυχημάτων και άμεσης και σωστής αντιμετώπισης των παιδικών ατυχημάτων και άλλων σοβαρών απειλών κατά της ζωής .
Οι δωρεές του Σωματείου έχουν επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ”ΠΑΓΝΗ”.


Γεώργιος Μπριασούλης
Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ/ντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ”ΠΑΓΝΗ”


Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α