Τα Νέα της ”Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος” – Ιούνιος 2013

Αγαπητοί Φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα.

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η συνολική αξία του έργου μας, για την περίοδο αυτή, ανέρχεται στο ποσό των € 227.400.

Σε μια περίοδο τόσο δύσκολη, όπου το Κράτος αδυνατεί να καλύψει ακόμη και ουσιώδεις ανάγκες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, Ιδρύματα, Εταιρείες και πολλοί φίλοι στάθηκαν στο πλευρό μας δείχνοντας την ευαισθησία τους απέναντι στα παιδιά.

Στην εγκύκλιο του Μαΐου 2012 σας είχαμε ανακοινώσει την επικείμενη κατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», με την χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Τα εγκαίνια του ΤΕΠ πραγματοποιήθηκαν στις 15 Νοεμβρίου 2012.

Αυτή τη χρονιά ξεκινήσαμε ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στα αντίστοιχα τμήματα και μονάδες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παροχή φροντίδας υψηλής ποιότητας των παιδιατρικών ασθενών με νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος. Το πρόγραμμα «Υποστήριξη Παιδιών με Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος» υιοθετήθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο 2013 από το TIMA Κοινωφελές Ίδρυμα και χάρη σε δωρεά του θα εξοπλιστούν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία», «Παίδων Πεντέλης» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ» με μηχανήματα αξίας € 75.000 .

Η Ote-Cosmote προσέφερε εξοπλισμό για το Εργαστήριο Φυσιολογίας της Αναπνοής στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» αξίας € 45.000. Ο εξοπλισμός αυτός είναι απαραίτητος καθώς υπάρχει έλλειψη σε όλα τα Κρατικά και Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα Παίδων του Λεκανοπεδίου Αττικής και ως εκ τούτου μόνο τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά εξυπηρετούνται με σχετική δυσκολία από Νοσοκομεία Ενηλίκων.

Η Norton Rose LLP προσέφερε εξοπλισμό για το Εργαστήριο Μελέτης Διαταραχών Ύπνου στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» αξίας € 25.000 ώστε να είναι δυνατή η εκτίμηση παιδιών με γενετικά και νευρομυικά νοσήματα τα οποία στη διάρκεια του ύπνου εμφανίζουν υποαερισμό ή κρίσεις επιληψίας.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια προσέφεραν δύο ηλεκτρικές κλίνες ,ένα τροχήλατο νοσηλείας για κλίνη ασθενούς και 6 μάσκες μη επεμβατικού αερισμού για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ». Επίσης χρηματοδότησαν ένα Σεμινάριο P.L.S. (Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ» και την A.P.L.S. HELLAS όπου συμμετείχαν 24 νοσηλευτές. Η συνολική αξία των παραπάνω ανέρχεται στο ποσό των € 20.000 .

Η Mega Disposables ανέλαβε την χορηγία του προγράμματος ”Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων” που περιλαμβάνει τις ομιλίες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία αξίας € 8.000. Πραγματοποιήθηκαν 26 συνολικά παρουσιάσεις τις οποίες παρακολούθησαν 2.945 παιδιά.

Με την χορηγία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων «Αμαλία» πραγματοποιήθηκαν δύο σεμινάρια εξειδικευμένης υποστήριξης στα παιδιά A.P.L.S. (Advanced Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την A.P.L.S. HELLAS, όπου συμμετείχαν 67 ιατροί.

Επίσης οι Τράπεζες: Εθνική, Alpha Bank και Attica Bank, ο Κος Γεώργιος-Ιπποκράτης Κλήμης, η Σχολή Μωραΐτη, ο Κος & Κα Αντώνη Βουράκη, η Κα Μίνα Νομίδου Πατέρα, η Κα Σέλλη Κοέν Ναμία η Κα Ελένη Λαμπρίδη, το group «The Helping Hand», οι Εταιρείες: Vasco Medical, ING, Ν.Παπαποστόλου Ε.Π.Ε., Chicco, , Πλαίσιο καθώς και μέλη και φίλοι, μας βοήθησαν σημαντικά για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα ακόλουθα:

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»:

– 1 Σύστημα μέτρησης εκπνεόμενου ΝΟ για την παρακολούθηση της πορείας ασθματικών παιδιών

– 5 Οξύμετρα

– 2 Πιεσόμετρα

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»:

– Συμπληρωματικό εξοπλισμό για την Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών
– Μία συσκευή Ανάνηψης με Ελεγχόμενη Πίεση για Νεογνά

Στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης»:

– 100 Μπιμπερό

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο»:

– Μία Συσκευή Απολύμανσης Χειρουργικών Εργαλείων για την Παιδοχειρουργική Κλινική

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ»:

– 1 Τροχήλατο Νοσηλείας για κλίνη ασθενούς

– Εκπαιδευτικό υλικό για Ιατρικά Σεμινάρια

– 2 Σεμινάρια P.L.S. (Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και την A.P.L.S. HELLAS όπου συμμετείχαν 51 νοσηλευτές.

Στο Γηροκομείο Αθηνών:

– Έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή

Στο Σωματείο «Πύλη Ελευθερίας»:

– Εξοπλισμό αίθουσας για τις ανάγκες του προγράμματος υποστήριξης των παιδιών των κρατουμένων.

Οι άμεσοι στόχοι μας είναι η δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”, η προώθηση του προγράμματος «Υποστήριξη Παιδιών με Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος» στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, ο εξοπλισμός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ» και η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών για τα Νοσοκομεία Παίδων στην Αττική.

Το έργο μας δεν τελειώνει. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Natasha Clive – Βρέκοσι                                    Μιχάλης Σαρρής (Παιδίατρος)
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου                 Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α