”Ο Κήπος”- Έκθεση Ζωγραφικής της Κλαίρης Τσαλουχίδη-Χατζημηνά

Έκθεση Ζωγραφικής της Κλαίρης Τσαλουχίδη-Χατζημηνά Γκαλερί ΑΡΓΩ 24 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου 2013

Στις 24 Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε η Έκθεση Ζωγραφικής της Κλαίρης Τσαλουχίδη-Χατζημηνά η οποία διήρκησε μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’. Η πρωτοβουλία της αυτή ενισχύει το έργο μας και την ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χειρονομία της.

Η Κλαίρη Τσαλουχίδη – Χατζημηνά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια εργάστηκε στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο μέχρι το 1987. Γυρίζοντας στην Ελλάδα εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα για τον Σταύρο Μιχαλαριά. Πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου στην τάξη του Βασίλη Χάρου, χαράκτη και δάσκαλου στο Κολλέγιο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών “Άποψη”, με δασκάλους την Μάτω Ιωαννίδου και τον Γιώργο Ρόρρη και αργότερα διεύρυνε τις σπουδές της κοντά στους ζωγράφους Μηνά Σεμερτζιάν, Deana Nastic και Άλκηστη Μιχαηλίδου.


‘’Το παλαιότερό μου ενδιαφέρον για το πορτραίτο στρέφεται τώρα στα πρόσωπα των παιδιών γύρω μου. Αρχίζω να ζωγραφίζω παιδιά φίλων, τα δικά μου παιδιά, παιδιά άγνωστα που με γοητεύουν για κάποιο λόγο, καθώς και δύο ενηλίκων που δεν μεγάλωσαν ποτέ, «αιώνιων εφήβων» όπως θα έλεγε κανείς. Ζωγραφίζω ακόμα τους αχώριστους συντρόφους, ιδανικούς για κάθε παιδί: τους σκύλους, αυτά τα υπέροχα πλάσματα που αγαπούν άνευ όρων, που συντροφεύουν, που εμπιστεύονται πάντα…’’


Κλαίρη Τσαλουχίδη-Χατζημηνά

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α