“Ιπποκράτειο” Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
31/07/12Πλήρες Σύστημα Ενδοοστικής Χορήγησης Υγρών (Δωρεά Association des Dames Grecques de Genève) € 2.214,00
31/07/12Ινοοπτικό Βρογχοσκόπιο€ 9.655,00
24/08/12Κλίνη και Στρώμα Νοσηλείας€ 7.503,00
29/04/13Συσκευή Απολύμανσης Χειρουργικών Εργαλείων (Δωρεά: Γεώργιος-Ιπποκράτης Κλήμης)€ 10.000,00
10/2016Σύστημα Εξειδικευμένης Διαχείρισης Αεραγωγού (Δωρεά: Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος)€ 24.725,00
10/2021Συμπληρωματικός Εξοπλισμός (Δωρεά: ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε, Lidl Hellas)€ 8.611,20
04/2024Θερμοκοιτίδα (Δωρεά: Ανώνυμος Δωρητής)€ 13.336,20
Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
02/2014Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών (Δωρεά: OTE-COSMOTE)€ 70.000,00
06/2018Ψυγείο αιμάτων (μεταχειρισμένο) (Δωρεά: ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC, INTERAMERICAN)€ 3.000,00
01/2019Απινιδωτής (Δωρεά: Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος Ερμής 1877)€ 2.340,00
10/2020Μόνιτορ (Δωρεά: ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε, Lidl Hellas)€ 2.491,78
10/20202 Συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου (Δωρεά: ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε, Lidl Hellas)€ 8.680,00
Αναισθησιολογικό Τμήμα
05/2021Συσκευή ανίχνευσης φλεβών (Δωρεά: THE HELLENIC INITIATIVE AUSTRALIA)€ 4.216,00
Σύνολο € 166.772,18


23/06/2021


“Το Vein viewer μας βοηθάει να ανιχνεύσουμε τις φλέβες των μικρών παιδιών, πριν προβούμε στην παρακέντηση, να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας τοποθέτησης με την πρώτη προσπάθεια, να μην καταστρέψουμε ατυχηματικά τα πολύτιμα αγγεία από τις πολλές “τυφλές” προσπάθειες, και κυρίως να μην ταλαιπωρήσουμε τους μικρούς μας ασθενείς.

Για τον λόγο αυτό η προσφορά του συγκεκριμένου μηχανήματος ήταν ιδιαιτέρως πολύτιμη για το Τμήμα μας, που διαχειρίζεται καθημερινά δεκάδες παιδιατρικούς ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» για την συνεχή υποστήριξη και βοήθειά του, την κα Βρέκοσι προσωπικά για την αδιάκοπη προσπάθειά της να προσφέρει, και τους χορηγούς, για την ουσιαστική συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια.”


Με εκτίμηση,
Δέσποινα Ιορδανίδου
Αναισθησιολόγος Παίδων, Επιμελήτρια Α’ Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο»Απρίλιος 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με πολύ χαρά σας ενημερώνουμε ότι ετοιμάζουμε την τρίτη στην Ελλάδα Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών, στο «Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» με την οικονομική υποστήριξη των εταιρειών ΟΤΕ και COSMOTE. 10/06/2016


“Η αναμόρφωση των εξωτερικών ιατρείων της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έπαψε να είναι όνειρο κι έγινε πραγματικότητα, χάριν της ευαισθησίας που έδειξε το σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”. Η πρόεδρος κυρία Natasha Clive-Βρέκοσι και οι συνεργάτες της, στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια και υλοποίηση σύχρονων εξωτερικών ιατρείων, που αρμόζουν στην περισσότερο πολυάσχολη Παιδοχειρουργική Κλινική της Ελλάδας. Η παροχή υπηρεσιών στο παιδί και στους συνοδούς του, άλλαξε υπέρμετρα προς το καλύτερο, εξυπηρετώντας σε ταχύτητα και ποιότητα τα περιστατικά, τόσο διαγνωστικά όσο κι επεμβατικά. Θεωρούμε ότι το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι θεμελιώδες και η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συνδράμει θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Το δικό μας έργο έρχεται να συνεισφέρει στη δική σας αγάπη κι ενδιαφέρον για το παιδί, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον εργασίας.
Θα ήταν λίγες οι ευχαριστίες για την ανιδιοτελή προσφορά σας όπως και για τη βοήθεια των χορηγών που εξασφαλίζετε. Ευχόμαστε να είστε γεροί και με διάθεση ώστε να στέκεστε πάντα δίπλα σε αυτούς που αγαπούν να προσφέρουν όπως και εσείς, συνοδοιπόροι στον κοινό σκοπό βελτίωσης της υγείας του παιδιού.”


Δρ. Γεώργιος Παπουής
Δ/της ΕΣΥ, Παιδοχειρουργός
”Ιπποκράτειο” Γενικό Νοσοκομείο ΘεσσαλονίκηςΦωτογραφίες από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών


Παράδοση ενός συστήματος εξειδικευμένης διαχείρισης αεραγωγού στο Νοσοκομείο

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ παρέδωσε στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ‘’Ιπποκράτειο’’ ένα Σύστημα εξειδικευμένης διαχείρισης αεραγωγού με την χορηγία του Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν, από την ΑΒ Βασιλόπουλος, η κ. Αλεξία Μαχαίρα, Communication & Sustainability Manager, και ο κ. Νίκος Γραμματικός, Area Sales Director.

Επίσης, παρευρέθηκαν η κ. Χρυσή Μπράτζου, Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ”Ιπποκράτειο”, η κ. Μαρία Μυλωνά, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσανούλας, Διευθυντής Αναισθησιολογίας, η κ. Δέσποινα Ιορδανίδου, Επιμελήτρια Α΄ Αναισθησιολογίας, η κ. Έλενα Θεοδώρου, Επιμελήτρια Α΄ Αναισθησιολογίας, η κ. Κυριακή Μάτση, Επιμελήτρια Α΄ Αναισθησιολογίας, η κ. Ευαγγελία Ξανθάκη, Υπεύθυνη του Νοσηλευτικού προσωπικού του Αναισθησιολογικού Τμήματος, η κ. Ευανθία Βαρβακά, Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογίας, η κ. Ελισάβετ Τσίρου Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογίας και η κ. Ευγενία Μπουσουλέγκα από το Σωματείο ”Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”.

ab paradosi 1
ab paradosi 2Φωτογραφίες Μόνιτορ και Συσκευής υψηλής ροής οξυγόνουΦωτογραφία Συσκευής ανίχνευσης φλεβών

Συσκευή ανίχνευσης φλεβώνΦωτογραφίες συμπληρωματικού εξοπλισμού για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (2021)

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α