Γεύμα στο σπίτι της Γενικής Γραμματέως του Σωματείου Κυρίας Ε. Μπαλτά-Τζώρτζογλου

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό να συμβάλλει στην ουσιαστική μείωση των παιδικών ατυχημάτων και στη σωστή αντιμετώπιση τους.

Για το 2010 το Σωματείο έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του στη βελτίωση της νοσηλείας των τραυματισμένων παιδιών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Π. & Α. Κυριακού» και η «Αγία Σοφία».

Μέσα στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το Σωματείο έχει αναλάβει τη δημιουργία πλήρως εξοπλισμένης Αίθουσας Ανάνηψης στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α.  Κυριακού» (προϋπολογισμός € 50.000), την αγορά 3 μηχανημάτων που χρειάζονται άμεσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» (ένας φορητός Αναπνευστήρας, ένας φορητός Ηλεκτροεγκεφαλογράφος και ένα παιδιατρικό Ινοβρογχοσκόπιο) συνολικού κόστους € 82.000. Καθώς και την εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας («Π. & Α. Κυριακού» και «Η Αγία Σοφία») και των διασωστών του Ε.Κ.Α.Β. στην εξειδικευμένη αναζωογόνηση και υποστήριξη της ζωής στα παιδιά.


Με στόχο ακριβώς την ευαισθητοποίηση  και την συμβολή του ευρύτερου κοινού σε αυτή μας την προσπάθεια, παρατέθηκε στις 3 Ιουνίου γεύμα στο σπίτι της Γενικής Γραμματέως του Σωματείου κας Ε. Μπαλτά-Τζώρτζογλου. Κατά την διάρκεια του γεύματος, για αυτό το έργο  μίλησαν ο καθηγητής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κος Γ. Χρούσος, ο κος Δ. Πύρρος, Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ και ο κος Γ. Σπυρίδης, Παιδοχειρουργός στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Σεμινάριο Basic Life Support


Στις 12 Ιουνίου οργανώσαμε ένα BLS (Basic Life Support) σεμινάριο, για τους νοσηλευτές των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού». 

balta2
Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α