Εγκαίνια του ΤΕΠ στο Γ.Ν.Πύργου “Ανδρέας Παπανδρέου”

Το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας εγκαινίασε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 13:00 μ.μ. την δέκατη τέταρτη στην Ελλάδα Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών, στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», με την υποστήριξη της εταιρείας ‘’Norton Rose Fulbright Greece’’.

Η κατάσταση ενός σοβαρά τραυματισμένου παιδιού μπορεί να επιδεινωθεί πολύ γρήγορα. Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ τραυματισμού και της έναρξης θεραπείας πρέπει να διατηρηθεί στο ελάχιστο. Με την συσσώρευση της εμπειρίας, αυτός ο λανθάνων χρόνος ο οποίος έχει υπολογισθεί ότι δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 λεπτά, ονομάζεται ‘’Golden Hour’’ (‘’Χρυσή ώρα’’) . Μετά τη μία αυτή ώρα το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται δραματικά.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ προ-νοσοκομειακής και ενδο-νοσοκομειακής περίθαλψης και ο βασικός σκοπός του είναι η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών καθώς και η σταθεροποίηση του τραυματισμένου παιδιού που διακομίζεται στο νοσοκομείο. Η μονάδα αυτή έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και μηχανήματα προκειμένου να σώσει τη ζωή ενός παιδιού.

Ο εξοπλισμός του ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ‘’Ανδρέας Παπανδρέου’’ ήταν μια επιτακτική και επείγουσα ανάγκη με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό περιστατικών τραύματος και επείγουσας ιατρικής, με συνολικό αριθμό προσελεύσεων 20.000 παιδιών το χρόνο. Το Νοσοκομείο του Πύργου εξυπηρετεί περιστατικά από όλο το Νομό Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής η Πρόεδρος του Σωματείου ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ κα Natasha Clive-Βρέκοσι δήλωσε «Είναι πολλά τα περιστατικά που μας έχουν περιγράψει οι γιατροί από τα Νοσοκομεία που έχουμε βοηθήσει, και έχω αισθανθεί πόσο ζωτικής σημασίας είναι το έργο μας, καθώς σώζονται καθημερινά παιδιά, από βρέφη μέχρι και ηλικίας 16 ετών. Όσο πιο σοβαρό είναι ένα περιστατικό, που φτάνει στο Νοσοκομείο, τόσο λιγότερος είναι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε τα παιδιά να αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτυχημένα».

Ευχαριστούμε θερμά την ‘’Norton Rose Fulbright Greece’’ καθώς χάρη στην πολύτιμη συμβολή της μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το τόσο σημαντικό για την υγεία των παιδιών μας, έργο.

Δείτε εδώ την δημοσίευση της εφημερίδας Πρωινή της Ηλείας.

tep pyrgou 2
tep pyrgou 3
tep pyrgou 4
tep pyrgou 5
tep pyrgou 6
tep pyrgou 7
Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α