Απολογισμός 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01.11.12-31.10.13

Αγαπητά μέλη,

Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δημιουργική για το Σωματείο. Παρόλο που η χώρα μας διανύει μία τόσο δύσκολη περίοδο καταφέραμε να συνεχίσουμε το Πρόγραμμα ‘’Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων’’ στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, να εκπαιδεύσουμε ιατρούς και νοσηλευτές στην αντιμετώπιση παιδικού τραύματος και να προσφέρουμε στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία εξοπλισμό και μηχανήματα. 

Το συνολικό ύψος του ως άνω έργου για τη φετινή χρονιά ανέρχεται στο ποσό των  € 220.396. 

Όπως σας είχαμε αναφέρει στα ‘’Νέα της Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος’’ του Ιουνίου, ξεκινήσαμε ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στα αντίστοιχα τμήματα και μονάδες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παροχή φροντίδας υψηλής ποιότητας των παιδιατρικών ασθενών με νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος. Το πρόγραμμα ‘’Υποστήριξη Παιδιών με Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος’’ υιοθετήθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο 2013 από το TIMA Κοινωφελές Ίδρυμα και χάρη στην δωρεά του εξοπλίστηκαν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία ‘’Η Αγία Σοφία’’, ‘’Παίδων Πεντέλης’’ και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ‘’ΠΑΓΝΗ’’ . Στόχος μας είναι η προώθηση αυτού του προγράμματος καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση της συχνότητας αναπνευστικών νοσημάτων στα παιδιά.

Πιο αναλυτικά το Σωματείο προσέφερε:

Στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Η Αγία Σοφία’’:

–    2 Οξύμετρα (Δωρεά: ‘’Εθνική Τράπεζα’’) αξίας € 2.183.
–    2 Οξύμετρα (Δωρεά: ‘’The Helping Hand’’) αξίας € 2.183.
–    1 Οξύμετρo (Δωρεά: ‘’Alpha Bank’’) αξίας € 1.091,50.
–    2 Πιεσόμετρα (Δωρεά: ‘’Εθνική Τράπεζα’’) αξίας € 4.674.
–    1 Σύστημα μέτρησης εκπνεόμενου ΝΟ για την παρακολούθηση της πορείας ασθματικών παιδιών (Δωρεά: ‘’Εθνική Τράπεζα’’) αξίας € 3.259,50.
–    Εξοπλισμό Εργαστηρίου Μελέτης Διαταραχών Ύπνου (Δωρεά: ‘’Norton Rose LLP’’) αξίας € 23.631,20.
–    Laptop για το Εργαστήριο Μελέτης Διαταραχών Ύπνου (Δωρεά: ‘’Norton Rose LLP’’) αξίας € 569,45.
–    Εξοπλισμό Εργαστηρίου Φυσιολογίας της Αναπνοής (Δωρεά: ‘’OTE-COSMOTE’’) αξίας € 44.895.
–    Επέκταση Υπάρχοντος Συστήματος Βιντεοβρογχοσκοπίου (Δωρεά:‘’ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα’’) αξίας € 25.830.

Στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού’’:

–    Μία συσκευή Ανάνηψης με Ελεγχόμενη Πίεση για Νεογνά (Δωρεά: ‘’Alpha Bank’’) αξίας € 1.107.

Στο Νοσοκομείο ‘’Παίδων Πεντέλης’’:

–    100 Μπιμπερό (Δωρεά: ‘’Chicco’’). 
–    1 Ινοπτικό Βρογχοσκόπιο (Δωρεά: ‘’ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα’’) αξίας € 19.680.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ‘’Ιπποκράτειο’’:

–    Μία Συσκευή Απολύμανσης Χειρουργικών Εργαλείων για την Παιδοχειρουργική Κλινική (Δωρεά: Κος Γεώργιος Ιπποκράτης Κλήμης) αξίας € 10.000.


Στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ‘’ΠΑΓΝΗ’’:

–    Εκπαιδευτικό υλικό για Ιατρικά Σεμινάρια αξίας € 5.832,67.
–    1Τροχήλατο Νοσηλείας για κλίνη ασθενούς (Δωρεά:‘’ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.’’) αξίας € 1.435,41.
–    1Τροχήλατο Νοσηλείας για κλίνη ασθενούς (Δωρεά: ‘’Ν.Παπαποστόλου Ε.Π.Ε.’’) αξίας € 1.435,41.
–    2 Ηλεκτρικές κλίνες (Δωρεά: ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.’’) αξίας € 14.637.
–    Αναπνευστήρα ΜΕΘ σύγχρονης τεχνολογίας (Δωρεά: ‘’ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα’’) αξίας € 23.370.
–    Αναβάθμιση servo-I αναπνευστήρα (Δωρεά: ‘’ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα’’) αξίας € 3.899,10.
–    1 Αυτόματο υγραντήρα αερισμού (Δωρεά: ‘’ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα’’) αξίας € 2.214.
–    6 Μη επεμβατικού αερισμού μάσκες (Δωρεά: ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.’’) αξίας  € 1.527,66.

Στο Γηροκομείο Αθηνών:

–    Έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή  (Δωρεά: ‘’Vasco Medical’’) αξίας € 1.455.

Στο Σωματείο ‘’Πύλη Ελευθερίας’’:

–    Εξοπλισμό αίθουσας  για τις ανάγκες του προγράμματος υποστήριξης των παιδιών των κρατουμένων αξίας € 286.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με την χορηγία της εταιρείας ΑΜΑΛΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. πραγματοποιήθηκαν δύο σεμινάρια εξειδικευμένης υποστήριξης στα παιδιά A.P.L.S. (Advanced Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την A.P.L.S. HELLAS, όπου συμμετείχαν 67 ιατροί, αξίας € 6.700.

Τα ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.’’ χρηματοδότησαν ένα σεμινάριο P.L.S. (Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την A.P.L.S. HELLAS και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ‘’ΠΑΓΝΗ’’ όπου συμμετείχαν 24 νοσηλευτές, αξίας € 2.400.

Η ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ χρηματοδότησε δύο σεμινάρια P.L.S. (Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την A.P.L.S. HELLAS και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ‘’ΠΑΓΝΗ’’ όπου συμμετείχαν 51 νοσηλευτές, αξίας € 5.100.

ΠΡΟΛΗΨΗ

Η ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ συνέχισε συστηματικά τις παρουσιάσεις και τις διανομές ενημερωτικών φυλλαδίων σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και σε Συλλόγους Γονέων. Μέχρι σήμερα τις παρουσιάσεις έχουν παρακολουθήσει 32.463 μαθητές και 2.537 εκπαιδευτικοί και γονείς.

Η εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. ανέλαβε την χορηγία του προγράμματος ‘’Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων’’ για τη φετινή χρονιά αξίας € 8.000.Πραγματοποιήθηκαν 31 συνολικά παρουσιάσεις τις οποίες παρακολούθησαν 2.788 παιδιά και 67 εκπαιδευτικοί και γονείς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τον Νοέμβριο του 2012 το κατάστημα ‘’VOURAKIS’’ θέλοντας να υποστηρίξει το έργο μας, δημιούργησε και μας προσέφερε το πρωτοχρονιάτικο φλουρί του 2013. 

Στις 26 Νοεμβρίου του 2012 η κα Ελένη Λαμπρίδη διοργάνωσε την εκδήλωση “Δώρα Χριστουγέννων, Προσωπικό Δώρο & Επιχειρηματικό Δώρο” με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Σωματείου.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2012 η μαθητική κοινότητα του Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη διοργάνωσε ένα Χριστουγεννιάτικο Βazaar του οποίου τα έσοδα προσέφεραν στην ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’.

Από τις 17 έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2012 πραγματοποιήθηκε ένα Bazaar στα γραφεία της Ασφαλιστικής Εταιρείας ING για το προσωπικό της εταιρείας και για τους εξωτερικούς συνεργάτες της.  Η εταιρεία ING προσκάλεσε το Σωματείο να συμμετάσχει σε αυτήν την εκδήλωση, για να τo βοηθήσει να συγκεντρώσει πόρους για τους σκοπούς του.

Στις 20 Απριλίου του 2013 πραγματοποιήθηκε ένα Bazaar στο σπίτι της κυρίας Μίνας Νομίδου Πατέρα. Η κυρία Μίνα Νομίδου Πατέρα  με τα κοσμήματα που δημιουργεί και η κυρία Σέλλη Κοέν Ναμία με πορσελάνες ζωγραφισμένες στο χέρι διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση με σκοπό να στηρίξουν και να ενισχύσουν το έργο της ”Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος” .

Στις 2 Ιουνίου του 2013 ο κύριος και η κυρία Θοδωρή Κουκουλά βάπτισαν τον υιό τους Αλέξιο. Θέλοντας να ενισχύσουν το έργο του Σωματείου, πρότειναν στους καλεσμένους αντί για δώρο να κάνουν μία κατάθεση στον λογαριασμό της ”Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος”. 

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2013 εγκαινιάστηκε η Έκθεση Ζωγραφικής ‘’Ο Κήπος’’ της Κλαίρης Τσαλουχίδη-Χατζημηνά η οποία διήρκησε μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’.

Τη Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου του 2013 από τις 10.00 έως 17.00, οργανώσαμε το Φθινοπωρινό Bazaar στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β’ στο Π. Ψυχικό.
Εκεί πωλήθηκαν βιβλία για μικρούς και μεγάλους, παιχνίδια , είδη σπιτιού , ρούχα, αξεσουάρ και πολλά γλυκά και φαγητά.

Οι γενναιόδωρες πρωτοβουλίες που προαναφέραμε μας βοηθούν τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, να συνεχίσουμε το έργο μας.

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

– Η δημιουργία ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”( προϋπολογισμός €70.000).

–  Ο εξοπλισμός του ΤΕΠ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ‘’ΠΑΓΝΗ’’ (προϋπολογισμός € 57.195). 

– Η προώθηση του προγράμματος ‘’Υποστήριξη Παιδιών με Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος’’ το οποίο έχει ως σκοπό την δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στις αντίστοιχες μονάδες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, για την παροχή φροντίδας υψηλής ποιότητας στα παιδιά με νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος. Τα σημερινά αιτήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων σχετικά με το πρόγραμμα αυτό ανέρχεται στο ποσό των € 94.108.

–  Η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Τα σημερινά αιτήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων για τον εξοπλισμό που έχουν άμεσα ανάγκη ανέρχεται στο ποσό των € 114.507.

–  Η χρηματοδότηση του προγράμματος ‘’Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να διευρύνουν τις γνώσεις των στην αντιμετώπιση επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών. Τα σημερινά αιτήματα για την χρηματοδότηση σεμιναρίων ανέρχεται στο ποσό των € 16.500.

– Η συνέχιση του προγράμματος ‘’Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων’’ με ομιλίες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία. (προϋπολογισμός € 10.000). 

Συνολικός προϋπολογισμός για την επίτευξη των παραπάνω στόχων: € 362.310.

ΝΕΑ ΜΕΛΗ

Φέτος ενεγράφησαν 5 νέα μέλη.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πριν την Καθαρά Δευτέρα, το Πάσχα, το καλοκαίρι και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εφημερίδες και περιοδικά δημοσίευσαν άρθρα μας για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων. Τα άρθρα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Σωματείου www.pedtrauma.gr .

Τα Φυλλάδια μας ήδη διανέμονται σε σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς και Συλλόγους Γονέων κατά τις Παρουσιάσεις Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων, που οργανώνει το Σωματείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς εκτυπώσαμε 20.000 Φυλλάδια ‘’Καλοκαίρι & Διακοπές με Ασφάλεια’’(Χορηγός: ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.’’), 20.000 Φυλλάδια ‘’Ασφάλεια στο Σχολείο’’ ( Χορηγός: ‘’ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.’’) και 20.000 Φυλλάδια ‘’Σεβασμός στα Ζώα’’ (Χορηγός: ‘’NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.’’).

ALPHA BANK – ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ – ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΠΟΝΤΩΝ

Η Alpha Bank συνεχίζει να μας υποστηρίζει έχοντας  την “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” στην λίστα των Σωματείων στα οποία όλοι οι κάτοχοι καρτών εκδόσεως της Alpha Bank (American Express, Visa, Mastercard) μπορούν να κάνουν δωρεά στο Σωματείο, εξαργυρώνοντας πόντους.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ, ΔΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε την υποστήριξη των φίλων του Σωματείου μας ως και τις δωρεές των. 

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε ολόθερμα τα μέλη μας, τους χορηγούς, τους δωρητές και τους φίλους, χάρη στους οποίους καταφέραμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. 

Θα θέλαμε να τους αναφέρουμε και να τους ευχαριστήσουμε θερμά: 

–    ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα
–    OTE – COSMOTE 
–    Κος Δημήτριος Σοφιανόπουλος – Norton Rose LLP, Δικηγορική Εταιρεία
–    Κος Γεώργιος-Ιπποκράτης Κλήμης
–    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α. Ε. 
–    Κα Λήδα Βιτουλαδίτου, ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. 
–    Κος  Κωνσταντίνος Κουλουβάτος – ΑΜΑΛΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.
–    Εθνική Τράπεζα
–    Alpha Bank 
–    Attica Bank
–    Κατάστημα “VOURAKIS” – Κος & Κα Αντώνη Βουράκη 
–    Μαθητική Κοινότητα Σχολής Μωραΐτη
–    Κα Μίνα Νομίδου Πατέρα
–    Κα Σέλλη Κοέν Ναμία
–    Κα Ελένη Λαμπρίδη
–    Κα Κλαίρη Τσαλουχίδη-Χατζημηνά
–    Κος & Κα Θοδωρή Κουκουλά
–    Group “The Helping Hand”
–    NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
–    ING
–    Εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”, Κος Αλέξης Ζαούσης
–    Κος & Κα Ιωάννη Μενουδάκου
–    Κα Ανδριάνα Γιώτη-Μυτιληναίου 
–    Κος Maurice Καπουάνο – ΚΑΠΟΥΑΝΟ ΜΕΣΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε.
–    Κος Λεωνίδας Γεωργόπουλος – Δικηγόρος 
–    Κος Αθανάσιος Μανωλόπουλος – Vasco Medical
–    Κα Ντόροθυ Παπαποστόλου – Ν.ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ε.Π.Ε.
–    Chicco
–    Capital Link
–    EuroCharity E.E.
–    INTELLIGENT MEDIA ΕΠΕ 
–    Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, Κος Δημήτριος Γαλάνης, Αντιδήμαρχος
–    Κα Εύη Ψαθίδου –  La Chocolatiere 
–    Κα Ειρήνη Πλατή – ‘’Menoo all about taste’’
–    Κος Γεώργιος Γεράρδος, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α. Ε. Β. Ε.
–    Κος Γεώργιος Βάρσος- ΒΑΡΣΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ Α.Ε.
–    Κα Χριστίνα Καρελλά 
–    Mamidoil-Jetoil A.E.
–    FEVRONIA LUXURY CONCEPTS
–    Κος Βασίλης Νικολάκης – Ballonoorama
–    Intimissimi

Το 2014 θα είναι μία επίσης δύσκολη χρονιά για όλους. Η υποστήριξη σας μας είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας που γίνεται όλο και πιο δύσκολο λόγω των συνθηκών που επικρατούν. 
Η συμμετοχή σας και οι ιδέες σας είναι πολύτιμες και στην διοργάνωση των εκδηλώσεων και στην ανεύρεση χορηγών και δωρητών, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά που τους αξίζουν.

         Natasha Clive – Βρέκοσι                                                    Μιχάλης Σαρρής
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου                        Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α