Απολογισμός 2012

Αγαπητά μέλη,

Μέσα στην λαίλαπα που σαρώνει την Ελληνική κοινωνία, καταφέραμε με πολύ δουλειά, επιμονή και υπομονή, εκτός από τα Προγράμματα Πρόληψης και Εκπαίδευσης που συνεχίζονται, να προσφέρουμε στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία εξοπλισμό και μηχανήματα αξίας € 138.800. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η δεύτερη στην Ελλάδα Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού”, που πραγματοποιήθηκε με την χορηγία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και εγκαινιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά το Σωματείο προσέφερε:

•Στο Νοσοκομείο “Αγ. Σοφία” δύο πιεσόμετρα αξίας € 4.674.

•Στο Νοσοκομείο “Παίδων Πεντέλης” τρία Οξύμετρα για Α΄ Παιδιατρική, Β΄ Παιδιατρική και Χειρουργική (Αγορά Αττικών Διαδρομών Α. Ε.) και έναν Λαπαροσκοπικό Πύργο (Δωρεά ΟΤΕ – COSMOTE), ως επίσης και 24 Δίσκους φαγητού με καπάκια, συνολικής αξίας € 32.310.    

•Στο Νοσοκομείο Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού” μία Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών (Δωρεά Ιδρύματος “Σταύρου Νιάρχου”) και δύο οξύμετρα, συνολικής αξίας € 82.460.

•Στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ένα Πλήρες Σύστημα Ενδοοστικής Χορήγησης Υγρών (Δωρεά Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών Γενεύης), ένα Ινοοπτικό Βρογχοσκόπιο, μια Κλίνη και ένα Στρώμα Νοσηλείας, συνολικής αξίας € 19.372.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για την εκπαίδευση ιατρών στις ιδιαιτερότητες του παιδικού τραύματος, το  2012 το Σωματείο χρηματοδότησε ένα Σεμινάριο APLS, αξίας € 3.200 .

ΠΡΟΛΗΨΗ

Η Α.Π.Τ. συνέχισε συστηματικά τις παρουσιάσεις και τις διανομές ενημερωτικών φυλλαδίων σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και σε Συλλόγους Γονέων. Μέχρι σήμερα τις παρουσιάσεις έχουν παρακολουθήσει 29.675 παιδιά και 2.470 εκπαιδευτικοί και γονείς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπως και παλαιότερα, μερικές Εταιρείες αντί να στείλουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες έκαναν δωρεά στο Σωματείο μας.

Τον Νοέμβριο του 2011 το κατάστημα «Αρμάος» μας προσέφερε το πρωτοχρονιάτικο φλουρί του 2012. 

Στις 5 Δεκεμβρίου 2011 η “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” διοργάνωσε ένα party στο Dali Restaurant, στο Χαλάνδρι που είχε μεγάλη επιτυχία.

Στις 26 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα Bazaar στο “Απολλώνιο Συγκρότημα” στο Πόρτο Ράφτη, το οποίο οργάνωσαν παιδιά που παραθερίζουν εκεί. Ποικιλία γευστικών εδεσμάτων, ευγενώς προσέφεραν τα καταστήματα “La Chocolatiere” και “Menoo all about taste”.

Η διοργάνωση είχε μεγάλη επιτυχία και τα παιδιά για μια ακόμη φορά δώρησαν στο Σωματείο το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν.

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

•Η δημιουργία Αίθουσας Επειγόντων Περιστατικών στο “Ιπποκράτειο” Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. (προϋπολογισμός €70.000).

•Η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών τριών Παιδιατρικών Νοσοκομείων συνολικού κόστους € 136.000.

•Συνολικός προϋπολογισμός για την επίτευξη των δύο αυτών στόχων: € 206.000.

ΝΕΑ ΜΕΛΗ

Φέτος ενεγράφησαν 3 νέα μέλη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εφημερίδες δημοσίευσαν άρθρα μας για την πρόληψη ατυχημάτων. Τα άρθρα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Σωματείου www.pedtrauma.gr .

Τα Φυλλάδια μας ήδη διανέμονται σε σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς και Συλλόγους Γονέων κατά τις Παρουσιάσεις Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων, που οργανώνει το Σωματείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων.

ALPHA BANK – ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ – ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΠΟΝΤΩΝ

Η Alpha Bank συμπεριέλαβε την “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” στην λίστα των Σωματείων στα οποία όλοι οι κάτοχοι καρτών εκδόσεως της Alpha Bank (American Express, Visa, Mastercard) μπορούν να κάνουν δωρεά στην “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, εξαργυρώνοντας πόντους. 

Την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ, ΔΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε την υποστήριξη των φίλων του Σωματείου μας και τις δωρεές που μας έστειλαν. 

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόθερμα τα Μέλη μας, τους χορηγούς, τους δωρητές και τους φίλους, χάρη στους οποίους πετύχαμε όσα προαναφέραμε. 

Θα θέλαμε να τους αναφέρουμε και να τους ευχαριστήσουμε θερμά: 

-Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

-OTE – COSMOTE 

-Κος Δημ. Σοφιανόπουλος – Norton Rose LLP, Δικηγορική Εταιρεία

-Ελληνικά Πετρέλαια Α. Ε. 

-Alpha Bank A. E. 

-Α / Β Βασιλόπουλος 

-Κος & Κα Νικολάου Ηλιάσκου

-Κα Λήδα Βιτουλαδίτου, ΜΕΓΑ – Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α. Ε. 

-Σύλλογος Ελληνίδων Κυριών Γενεύης

-Κος Γ. Γεράρδος, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α. Ε. Β. Ε. 

-Group “Helping Hand”

-Κα Ειρήνη Πλατή – Menoo all about taste

-Κα Εύη Ψαθίδου – La Chocolatiere 

-Ιntelligent Media

-Κατάστημα “Αρμάος”

-Κος Αδάμης, Εστιατόριο Dali

-Κος Maurice Καπουάνο – Ασφάλειαι Καπουάνο – GENERALI

-Κος Λ. Γεωργόπουλος – Δικηγόρος 

-Capital Link

-Eurocharity

-Κος & Κα Ιωάννη Μενουδάκου

-Κα Χριστίνα Καρελλά

-Κα Αλίκη Χατζοπούλου – Κελαϊδή

-Δις Ένυ Ζαρακοβίτη

-Δις Αταλάντα Βρέκοσι

-Κα Όλγα Κομνηνού 

-Κα Μάϊρα Τσιτσιλιάνη 

-Κος & Κα Ν. Τζώρτζογλου

Το 2013 θα είναι μία χρονιά μεγάλης δοκιμασίας για την Ελλάδα.

Η συμπαράσταση σας είναι ακόμη πιο επιτακτική. Η συμμετοχή σας και οι ιδέες σας είναι πολύτιμες και στην διοργάνωση των εκδηλώσεων και στην ανεύρεση χορηγών και δωρητών, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε το έργο μας.

 Όσοι έχουν την δυνατότητα ή τον χρόνο να μας βοηθήσουν τους παρακαλούμε να έλθουν κοντά μας τώρα. 

Natasha Clive – Βρέκοσι                  Μιχάλης Σαρρής

         Πρόεδρος                                  Αντιπρόεδρος 

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α