Απολογισμός 2010

Αγαπητά μέλη,

Η χρονιά που πέρασε ήταν μία εξαιρετικά δημιουργική χρονιά για το Σωματείο μας. Έγιναν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Όλα είχαν αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

ΠΡΟΛΗΨΗ

Η Α.Π.Τ. κάνει συστηματικά παρουσιάσεις και διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και σε Συλλόγους Γονέων. Μέχρι σήμερα τις παρουσιάσεις έχουν παρακολουθήσει 25.580 παιδιά και 2.410 εκπαιδευτικοί και γονείς.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για την εκπαίδευση γιατρών στις ιδιαιτερότητες του παιδικού τραύματος το 2010 το Σωματείο χρηματοδότησε την εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Επίσης χρηματοδότησε και ένα εξειδικευμένο σεμινάριο APLS (Advanced Pediatric Life Support) για την εκπαίδευση γιατρών πολλών ειδικοτήτων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Το Μάρτιο του 2010 το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», για να καλύψει ουσιαστικές και άμεσες ανάγκες του, ζήτησε από το Σωματείο να του προσφέρει τρία μηχανήματα : ένα φορητό Αναπνευστήρα, ένα φορητό Ηλεκτροεγκεφαλογράφο και ένα παιδιατρικό Ινοβρογχοσκόπιο (συνολικού κόστους € 66.814).
Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είχε αγοράσει και παραδώσει και τα τρία αυτά μηχανήματα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αντί να στείλουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες υπήρξαν Εταιρείες που έκαναν δωρεά στο Σωματείο μας.

Στις 30 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου οργανώσαμε BAZAAR Επίπλων, όλα δωρεά του κου και της κας Μωρίς Καπουάνο, με μεγάλη επιτυχία και με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την δημιουργία μίας πλήρως εξοπλισμένης Αίθουσας Ανάνηψης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», προϋπολογισμός € 50.000 .

Τον Απρίλιο το Ίδρυμα Σαμούρκα προσέφερε το ποσό των € 6.655,-. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για την αγορά ενός φορητού Αναπνευστήρα για παιδιά και βρέφη για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Στις 24 Απριλίου οργανώσαμε BAZAAR στην Κηφισιά όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα για την αγορά του εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Τον Μάϊο, ο Κύριος και η Κυρία Ανδρέα Μιχαλόπουλου, βάπτισαν το υιό τους Γιώργο. Θέλοντας να ενισχύσουν το έργο του Σωματείου, πρότειναν στους φίλους τους αντί για δώρο να κάνουν μία κατάθεση στο λογαριασμό του Σωματείου. Η πρόταση τους αυτή είχε μεγάλη απήχηση και τους ευχαριστούμε θερμά.

Στις 3 Ιουνίου έγινε ένα γεύμα για 250 άτομα στο σπίτι της Γενικής Γραμματέως του Σωματείου κας Ε. Μπαλτά-Τζώρτζογλου. Σε αυτό μίλησαν για το σημαντικό έργο της Α.Π.Τ. και τις υπάρχουσες ανάγκες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, οι Ειδικοί Σύμβουλοι του Σωματείου: ο Καθηγητής κος Γ. Χρούσος (Διευθυντής Α΄Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων « H Αγία Σοφία»), ο κος Γ.Σπυρίδης (παιδοχειρουργός, Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαϊας Κυριακού») και ο κος Δ. Πύρρος (Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ). Μαζεύτηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο χρησιμοποιήθηκε επίσης, για την αγορά του ειδικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Τον Ιούλιο ο Κύριος και η Κυρία Γεωργίου Γκοβότση βάπτισαν την κόρη τους Θάλεια. Θέλοντας να ενισχύσουν και αυτοί το έργο του Σωματείου, πρότειναν στους φίλους τους αντί για δώρο να κάνουν μία κατάθεση στο λογαριασμό του Σωματείου. Η πρόταση τους είχε απήχηση και τους ευχαριστούμε θερμά.

Στις 30 Αυγούστου έγινε μία έκθεση στο ¨Απολλώνιο¨, στο Πόρτο Ράφτη, οργανωμένη από παιδιά που κατοικούν στο συγκρότημα. Μαζεύτηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο τα παιδιά ευγενώς προσέφεραν στην Α.Π.Τ.

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

•    Η δημιουργία πλήρως εξοπλισμένης Αίθουσας Ανάνηψης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαϊας Κυριακού» (προϋπολογισμός € 50.000)

•    Η δημιουργία πλήρως εξοπλισμένης Αίθουσας Ανάνηψης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» (προϋπολογισμός € 50.748).

•    H προσφορά μηχανημάτων που θα καλύψουν άμεσες και ουσιαστικές ανάγκες στα Νοσοκομεία Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαϊας Κυριακού» (προϋπολογισμός € 46.740) και «Παίδων Πεντέλης» (προϋπολογισμός 
€ 111.438).

ΜΕΛΗ – ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Φέτος ενεγράφησαν 18 νέα μέλη και  2 Ισόβια.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εφημερίδες δημοσίευσαν άρθρα μας για την πρόληψη ατυχημάτων. Τα άρθρα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Σωματείου www.pedtrauma.gr .

Κατά την διάρκεια της χρονιάς τυπώσαμε 10.000 Φυλλάδια Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων «Ασφάλεια στο σχολείο» με χορηγό την εταιρεία ΑΒΕΚ Δ. Νομικός. Τα Φυλλάδια αυτά ήδη διανέμονται σε σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς και Συλλόγους Γονέων κατά τις Παρουσιάσεις Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων, που οργανώνει το Σωματείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων.

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» τύπωσε,  με δικά της έξοδα, το νέο της φυλλάδιο  με το έργο και τους ανανεωμένους στόχους της. Τύπωσε επίσης, ένα μονόφυλλο στο οποίο αναγράφεται τι πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει ένα Κουτί Πρώτων Βοηθειών. Και αυτά τα φυλλάδια θα διανέμονται σε σχολεία και εκδηλώσεις. 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ, ΔΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε ότι τα περισσότερα από όσα έγιναν οφείλονται στην υποστήριξη των φίλων του Σωματείου μας και στις δωρεές που μας έστειλαν. 

Πολλά οφείλουμε και στους χορηγούς χάρη στους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι πετυχημένες μας εκδηλώσεις και ενισχύθηκε το ταμείο μας.

Θα θέλαμε να τους αναφέρουμε και να τους ευχαριστήσουμε θερμά: 

–    Maurice  και Νανά Καπουάνο
–    Ανδρέας και  Αλίκη Μιχαλοπούλου
–    Ίδρυμα Σαμούρκα
–    Alpha Bank Α.Ε.
–    GENERALI, Ασφάλειες
–    Χρηματιστήριο Αθηνών
–    ΑΒΕΚ Δ. Νομικός 
–    La Chocolatiere, Εύη Ψαθίδου
–    Πλατής Gastronomie
–    Τεχνικό Γραφείο Δ. Βρέκοσι
–    Κύριος και Κυρία Ιωάννη Μενουδάκου
–    Όμιλος Μπουτάρη
–    Β & Μ Σκαρμούτσος
–    Πανταζόπουλοι Συμμετοχές Α.Ε.
–    Ιntelligent Media
–    De Agostini
–    Κύριος και Κυρία Γεωργίου Γκοβότση
–    WEB-DYNAMICS 

Η χρονιά που μας έρχεται αναμένεται να είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Ελπίζουμε και βασιζόμαστε ιδιαίτερα στην δική σας συμπαράσταση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας.

 

Natasha Clive – Βρέκοσι                Ευήτα Μπαλτά – Τζώρτζογλου
Πρόεδρος                                      Γενική Γραμματεύς


Απολογισμός παρουσιάσεων σε σχολεία

 3 Φεβρουαρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 3ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 49 νήπια.

5 Φεβρουαρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 9ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 23 νήπια.

9 Μαρτίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής “Πρώτο Βήμα”. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 35 γονείς και εκπαιδευτικοί.

16 Μαρτίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 135 μαθητές.

13 Απριλίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 40 μαθητές.

14 Απριλίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 160 μαθητές.

20 Απριλίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 119 μαθητές.

21 Απριλίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 156 μαθητές.

23 Απριλίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο Σχολείο “Ελληνοαγγλική Αγωγή”. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 242 μαθητές.

13 Μαϊου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 6ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 35 νήπια.

18 Μαϊου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 160 παιδιά.

5 Ιουνίου 2010. Συμμετοχή και διανομή ενημερωτικού υλικού στην 9η συνάντηση για την Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού με άλλους 60 διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι φορείς: AIESEC, AEGEE Αθήνα και Πειραιά, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., Νέα Ακρόπολη, Μέριμνα Ζωής κατά της Εξάρτησης, PRAKSIS, ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Σύλλογος Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

8 Ιουνίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 138 παιδιά.

12 Ιουνίου 2010. Το Σωματείο οργάνωσε ένα BLS (Basic Life Support ) σεμινάριο για τους νοσηλευτές των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων “Η Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού”.

23 Σεπτεμβρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 4ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 10 νήπια.

24 – 26 Σεπτεμβρίου 2010. Το Σωματείο χρηματοδότησε τη συμμετοχή ιατρών σε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο APLS (Advanced Pediatric Life Support).

11 Οκτωβρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 202 μαθητές.

18 Οκτωβρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 146ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 106 μαθητές.

22 Οκτωβρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 6ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 44 νήπια.

10 Νοεμβρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 25ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 80 νήπια.

24 Νοεμβρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο Νηπιαγωγείο Early Footsteps στο Πικέρμι. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 15 νήπια.

26 Νοεμβρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 6ο Δημ. Σχολείο Παλλήνης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 170 μαθητές.

3 Δεκεμβρίου 2010. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 1ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 60 νήπια.

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α