Απολογισμός 1995-2006

[2006] α. Το Σωματείο σχεδίασε δύο Φυλλάδια Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων σχετικά με τη Ζώνη και το Κράνος Ασφαλείας, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές του Λυκείου. Τα Φυλλάδια αυτά, τέθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και προωθούνται από το Ίδρυμα Ευγενίδου στους μαθητές που επισκέπτονται το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο.

[β. Φεβρουάριος 2006] Συμμετοχή σε Επιμορφωτική Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας με θέμα «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων».

[γ. 2 Φεβρουαρίου 2006] Συνέχιση των παρουσιάσεων Πρόληψης Ατυχημάτων σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από πρόσκληση των Διευθυντών των σχολείων.

[δ. 28 Φεβρουαρίου 2006] Ο κ. Γεράσιμος Ζερβός, Μέλος Δ.Σ. κατόπιν προσκλήσεως της εταιρείας ΜΕΤΙ, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε η εταιρεία στην Tampa, Florida με αντικείμενο την ενημέρωση για τις εξελίξεις της τεχνολογίας ηλεκτρονικών προσομοιοτών του ανθρωπίνου σώματος και τη χρησιμότητά τους στην εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

[ε. 29 Μαϊου 2006] Το Σωματείο μαζί με άλλους Μ.Κ.Ο., επελέγη να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες. Το ταξίδι οργανώθηκε από την Κυβερνητική Οργάνωση «Έργο Πολιτών», με στόχο να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των Μ.Κ.Ο. πως λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και την προσπάθειά
της να στηρίξει το έργο τους. Το Σωματείο εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Στάθης, Μέλος Δ.Σ.

[ζ. 2-4 Ιουνίου 2006] Οργάνωση του 9ου Ιατρικού Σεμιναρίου Advanced Pediatric Life Support (A.P.L.S.), με χορηγούς το Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών «ΥΓΕΙΑ» και το Ερευνητικό – Πειραματικό Τμήμα της «ΕLPΕΝ A.E.». Για την αρτιότερη διεξαγωγή του σεμιναρίου το Σωματείο προσκάλεσε τον καθηγητή κο Chuck Paidas και την αναισθησιολόγο κα Helen Koumandrakis του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της South Florida, οι οποίοι με την εθελοντική τους παρουσία συνέδραμαν τους εκπαιδευτές γιατρούς κ.κ. Γεράσιμο Ζερβό, Αλέξανδρο Ανδρέου, Αικατερίνη Βλαστού, Αίγλη Ζέλου, Κοσμά Ηλιάδη, Γεώργιο Κυρβασίλη, Ευστάθιο Λυκούδη, Γεώργιο Πέππα, Αντώνη Περάκη, Μιχάλη Σαρρή, Μαρία Σταγάκη, Θεοφάνη Τσιλιγιάννη και Μαρία Ψωμά.

[η. 20 Σεπτεμβρίου 2006] Συμμετοχή με ενημερωτικό υλικό στην εκδήλωση «Παίζω Ασφαλώς», η οποία απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού. Την εκδήλωση αυτή διοργάνωσαν οι όμιλοι «Παντεχνική» και «Ανώνυμος Εταιρεία Τσιμέντων Τιτάν» στα Ιωάννινα.

[θ. 6 Νοεμβρίου 2006] Συμμετοχή με ενημερωτικό υλικό στην εκδήλωση «Παίζω Ασφαλώς», η οποία απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι όμιλοι « Παντεχνική» και «Ανώνυμος Εταιρεία Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ» στη Θεσσαλονίκη.

[2005] α. Συνέχιση των παρουσιάσεων Πρόληψης Τροχαίων και Αθλητικών Ατυχημάτων σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από πρόσκληση του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθηναίων.

[β. 24-25 Ιανουαρίου 2005] Συμμετοχή σε δύο Επιμορφωτικές Ημερίδες με θέμα «Διατροφή-Κυκλοφοριακή Αγωγή-Δεξιότητες» μετά από πρόσκληση των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας Α΄& Β΄ Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.

[γ. 19 Απριλίου 2005] Συμμετοχή σε Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς, στο Νομό Κιλκίς.

[δ. 17 Μαϊου 2005] Συμμετοχή σε Ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης της Σχολικής Κοινότητας στη Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων» μετά από πρόσκληση του ΚΕΠΠΑ.

[ε. 24 Μαίου 2005] Συμμετοχή σε Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

[ζ. 28 Μαίου 2005] Συμμετοχή σε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή… όλοι μαζί για το παιδί» μετά από πρόσκληση των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

[η. 20-22 Αυγούστου 2005] Συμμετοχή σε Σεμινάριο Αγωγής Υγείας για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το ΚΕΠΠΑ και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.

[θ. 16 Οκτωβρίου 2005] Για την Ημέρα Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων οι εταιρείες Αττική Οδός Α.Ε. και Αττικές Διαδρομές Α.Ε. ετοίμασαν και προώθησαν από τα Διόδια της Αττικής Οδού, αυτοκόλλητο με το μήνυμα «Κάθομαι πάντα στο πίσω κάθισμα σωστά δεμένος».

[κ. 1η Δεκεμβρίου 2005] Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» βραβεύτηκε από την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία» και το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» για την προσφορά του. Η βράβευση έγινε σε τελετή στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια.

[ι. Δεκέμβριος 2005] O Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. εκτύπωσε 200.000 αντίτυπα του ενημερωτικού Φυλλαδίου Πρόληψης «Προσοχή στην Επιλογή των Παιχνιδιών» τα οποία μοίρασε, την περίοδο των εορτών, από 251 καταστήματα του Ομίλου σε όλη την Ελλάδα.

[2004] α. Έναρξη κύκλου παρουσιάσεων Πρόληψης Τροχαίων και Αθλητικών Ατυχημάτων σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από πρόσκληση του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθηναίων.

[β. Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2004] Για τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, το Σωματείο συμμετείχε σε 21 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με θέμα την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων. Δημοσίευσε επίσης σχετικά άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

[γ. Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2004] Συμμετοχή σε Επιμορφωτικές Ημερίδες για εκπαιδευτικούς στους Νομούς Κυκλάδων, Μεσσηνίας, Χίου, Καβάλας και Σερρών.

[δ. 7 Απριλίου 2004] Για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που είχε θέμα “Road Safety is no Accident”, το Σωματείο ετοίμασε και προώθησε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Αστυνομίας – Διεύθυνση Τροχαίας, το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποδήλατο με ασφάλεια».Το πρόγραμμα διατίθεται από την ιστοσελίδα του Σωματείου και μεταφρασμένο στα Αγγλικά διατίθεται επίσης διαμέσου της ιστοσελίδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO). Χορηγός του προγράμματος ήταν η Ανώνυμος Εταιρεία Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

[ε. Απρίλιος 2004] Όλο το εκπαιδευτικό υλικό Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων του Σωματείου είναι πλέον διαθέσιμο σε όσους επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, μέσα από την ιστοσελίδα του Σωματείου.

[ζ. 8-9 Μαϊου 2004] Συμμετοχή στην οργάνωση του δεύτερου Eκπαιδευτικού Σεμιναρίου European Pediatric Life Support του Οργανισμού European Resuscitation Council.

[η. 4,5,6 Ιουνίου 2004] Οργάνωση του 8ου Eκπαιδευτικού Σεμιναρίου Advanced Pediatric Life Support υπό την αιγίδα της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και με χορηγούς την Φαρμακευτική Εταιρεία «ELPEN A.E.» και το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

[θ. Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2004] Εθελοντική συμμετοχή ομάδας γιατρών Μελών της Επιστημονικής Ομάδας του Σωματείου, για την ιατρική κάλυψη των παιδιών στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

[ι. 7,9 Σεπτεμβρίου 2004] Συμμετοχή σε Επιμορφωτικές Ημερίδες για εκπαιδευτικούς στο Κερατσίνι και στη Νίκαια.

[κ. 17 Οκτωβρίου 2004] Για την Ημέρα Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων το Σωματείο ετοίμασε και κυκλοφόρησε το Φυλλάδιο Οδικής Κυκλοφορίας με την έγκριση και την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας/Διεύθυνση Τροχαίας. Η εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε., χορήγησε και προώθησε 200.000 αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα, ενώ και οι εταιρείες Αττική Οδός Α.Ε. και Αττικές Διαδρομές Α.Ε. ετοίμασαν και προώθησαν από τα Διόδια της Αττικής Οδού, έντυπο βασισμένο στο Φυλλάδιο Οδικής Κυκλοφορίας. To γεγονός αυτό καλύφθηκε και τηλεοπτικά.

[λ. 6-7 Νοεμβρίου 2004] Συμμετοχή στην οργάνωση του τρίτου Eκπαιδευτικού Σεμιναρίου European Pediatric Life Support του Οργανισμού European Resuscitation Council.

[μ. Νοέμβριος 2004] Πρόσκληση συνεργασίας από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για την οργάνωση Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

[ν. 15 Δεκεμβρίου 2004] Συμμετοχή σε Ημερίδα με θέμα «Οδική ασφάλεια και παιδική συμπεριφορά στο αυτοκίνητο» μετά από πρόσκληση των εταιρειών Αττική Οδός Α.Ε. και Αττικές Διαδρομές Α.Ε.

[2003] Εξακολούθηση της εκστρατείας Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων με παρουσιάσεις σε σχολεία, συμμετοχή σε Επιμορφωτικές Ημερίδες, δημοσίευση άρθρων Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο και συμμετοχή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

[2002] Μετά από πρόσκληση των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, η «Α.Π.Τ.» συμμετέχει σε Επιμορφωτικές Ημερίδες Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων για εκπαιδευτικούς, ανά την Ελλάδα. Οργάνωση του 5ου Ιατρικού Σεμιναρίου A.P.L.S.

[2001] Εξακολούθηση της εκστρατείας Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων. Καθιέρωση της Ημέρας Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στην Ελλάδα, την 3η Κυριακή του Οκτωβρίου, με την οργάνωση υπαίθριας εκδήλωσης με τίτλο «Διάβαση Παιδιών» στην Πλατεία Συντάγματος. Οργάνωση του 3ου και 4ου Ιατρικού Σεμιναρίου A.P.L.S. με την εθελοντική βοήθεια Ελλήνων και Αμερικανών Εκπαιδευτών.

[2000] Επέκταση της εκστρατείας Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων με παρουσιάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια. Οργάνωση των δύο πρώτων Ιατρικών Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Advanced Pediatric Life Support (A.P.L.S.) με την υποστήριξη εθελοντών εκπαιδευτών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
Johns Hopkins.

[1999] Εξακολούθηση της εκστρατείας Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων με την υποστήριξη των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης. Επαφές με τους οργανισμούς Safe Kids, στις Η.Π.Α., Child Accident Prevention Trust, στη Μεγάλη Βρετανία και BAG Kindersicherheit, στη Γερμανία. Έναρξη παρουσιάσεων Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του Λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς επίσης σε οργανωμένες ομάδες ατόμων όπως, Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σύλλογοι Γονέων, Αθλητικά Σωματεία κ.λ.π.

[1998] Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, η Α.Π.Τ. ξεκινά μία εκστρατεία Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων. Παράλληλα, ξεκινά επαφές με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη για την οργάνωση Ιατρικών Σεμιναρίων.

[1996/1997] Επαφές με το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα για να μελετηθεί η σοβαρότητα του προβλήματος των Παιδικών Ατυχημάτων στην Ελλάδα και πως αυτά μπορούν να μειωθούν και να αντιμετωπισθούν.

[Νοέμβριος 1995] Ίδρυση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» με την αρχική μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και επωνυμία «Πρωτοβουλία για την Ίδρυση Κέντρου Περίθαλψης και Αποκατάστασης Παιδικού Τραύματος». Στις 25 Σεπτεμβρίου 1998 τροποποιήθηκε η επωνυμία και έγινε “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Τον Ιούνιο του 1999 μετετράπη σε Σωματείο με την επωνυμία «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α