Ανακοίνωση

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εξοπλίσαμε με τα απαραίτητα μηχανήματα την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς με την υποστήριξη της “The Hellenic Initiative Australia”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εκδήλωση για τον εξοπλισμό της Παιδιατρικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 1:30 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην Παιδιατρική Κλινική από το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’, με την υποστήριξη της «THE HELLENIC INITIATIVE AUSTRALIA”.
Το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας, τα τελευταία 8 χρόνια έχει αναβαθμίσει και εξοπλίσει 43 Παιδιατρικά Τμήματα σε 37 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα.

Η κατάσταση ενός σοβαρά τραυματισμένου παιδιού μπορεί να επιδεινωθεί πολύ γρήγορα. Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ τραυματισμού και της έναρξης θεραπείας πρέπει να διατηρηθεί στο ελάχιστο. Με την συσσώρευση της εμπειρίας, αυτός ο λανθάνων χρόνος ο οποίος έχει υπολογισθεί ότι δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 λεπτά, ονομάζεται ‘’Golden Hour’’ (‘’Χρυσή ώρα’’) . Μετά τη μία αυτή ώρα το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται δραματικά.

Ο εξοπλισμός της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς με τα απαραίτητα μηχανήματα ήταν μια επιτακτική και επείγουσα ανάγκη που αναμένεται να ωφελήσει πάνω από 4.500 παιδιά το χρόνο. Η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Καστοριάς εξυπηρετεί τον παιδικό πληθυσμό του νομού, την περιοχή των Πρεσπών του νομού Φλώρινας και την περιοχή της Νεάπολης του νομού Κοζάνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Dr Helen Zorbas, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΗΙ Australia, διακεκριμένη ογκολόγος και CEO του Cancer Australia, η οποία δήλωσε “Our contribution is not just a financial one, but one of love and support from the heart of Greek Australians.”

Ευχαριστούμε θερμά την “THE HELLENIC INITIATIVE AUSTRALIA’’ καθώς χάρη στην πολύτιμη συμβολή της μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το τόσο σημαντικό για την υγεία των παιδιών μας, έργο.

Η ΤΗΙ Αυστραλίας, δώρισε συνολικά $48,000, για την κάλυψη της αγοράς εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού για τις Παιδιατρικές Κλινικές και για τις Μονάδες Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

kastoria egkainia 2
kastoria egkainia 3
kastoria egkainia 4

 

kastoria egkainia 9
kastoria thermokoitida
kastoria pinakida

   

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α