Εκδήλωση «Golden Hour. Έγκυρη και έγκαιρη φροντίδα στο παιδιατρικό τραύμα»

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Golden Hour. Έγκυρη και έγκαιρη φροντίδα στο παιδιατρικό τραύμα», στην Λέσχη ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών, που διοργάνωσε το ΣΑΚΑ Healthcare Professional Club σε συνεργασία με το Σωματείο μας.

Η Πρόεδρος του Σωματείου, κα Natasha Clive-Βρέκοσι παρουσίασε το έργο της «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος», η Νίκη Ζολώτα, Συντονίστρια Προγραμμάτων, μίλησε για τις δράσεις του Σωματείου και η Έλενα Πισιμίση, Υπεύθυνη Προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων», για την «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων».

Επίσης, ο κ. Κωνσταντίνος Βελαώρας (Χειρουργός Παίδων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, και Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος») ανέπτυξε το θέμα «Αντιμετώπιση του βαριά τραυματισμένου παιδιού». 

Στη συνέχεια η κα Νένη Περβανίδου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Υπεύθυνη Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”) ανέλυσε την «Μετατραυματική Διαταραχή Στρες σε παιδιά και εφήβους μετά από ατυχήματα». Τέλος, η Αταλάντα Βρέκοσι (Φοιτήτρια Ψυχολογίας, Deree – The American College of Greece) μίλησε για την «Αντιμετώπιση Μετατραυματικής Διαταραχής Στρες στα παιδιά».

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α