“ΚΑΝΟΝΑΣ”- Επιστημονικό Εργαλείο για την αντιμετώπιση παιδιατρικών επειγόντων περιστατικών

05/2019Χρηματοδότηση “ΚΑΝΟΝΑ” – 266 τμχ. (Δωρεά: Μαρία Γιαννούση-Σοφιανοπούλου)€ 3.133,48
Σύνολο€ 3.133,48

Η “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” με την ευγενική χορηγία της κας Μαρίας Γιαννούση-Σοφιανοπούλου ανέλαβε την χρηματοδότηση του ”ΚΑΝΟΝΑ”, ενός εργαλείου για την αντιμετώπιση των παιδιατρικών επειγόντων περιστατικών στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Τον “ΚΑΝΟΝΑ” μετέφρασαν για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, από αντίστοιχο γερμανικό σύγγραμμα, η Ειδική Σύμβουλος του Σωματείου, κα Αριστούλα Πατσούρα (Παιδίατρος – Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΜΕΘ “Π. & Α. Κυριακού”) και η κα Κωνσταντίνα Μητροπούλου (Παιδίατρος – Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Β΄ΜΕΘ “Π. & Α. Κυριακού”).

O “ΚΑΝΟΝΑΣ” μετρώντας το μήκος του παιδιού, παρέχει άμεσα στους ιατρούς και νοσηλευτές πληροφορίες για τις δόσεις στα επείγοντα παιδιατρικά φάρμακα, καθώς και στα μεγέθη που απαιτούνται σε εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του βαρέος πάσχοντος παιδιού. H πλαστικοποίησή του εξασφαλίζει τη μακροχρόνια και ανθεκτική χρήση του στο χώρο των επειγόντων.

Συνολικά εκτυπώθηκαν 266 τεμάχια, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν σε όλα τα ΤΕΠ και τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας που έχουν εξοπλιστεί ή θα εξοπλιστούν από το Σωματείο.06/07/2021

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον ΚΑΝΟΝΑ που παραλάβαμε, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντος παιδιού, το οποίο θα παραμείνει στη Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» και θα διευκολύνει το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Προσμένουμε και μελλοντική συνεργασία μαζί σας.

Μαρία Ηλιοπούλου
Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, Γ.Ν. Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»27/07/2020

Στο πλαίσιο της ευγενικής και τόσο πολύτιμης προσφοράς σας για τον εξοπλισμό του ΤΕΠ Παιδιατρικού τμήματος του Γ.Ν.Ν. Άμφισσας, παραλάβαμε τον “Κανόνα για τα παιδιατρικά επείγοντα” που επιμελήθηκαν οι εντατικολόγοι της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων “Π. και Αγλ. Κυριακού”. Είναι σίγουρα ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα στα χέρια των γιατρών που θα αντιμετωπίσουν ένα βαρέως πάσχον παιδί.

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα.

Με απεριόριστη εκτίμηση,
Φύλλια Λούκου
Παιδιατρικό Τμήμα
Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας


This image has an empty alt attribute; its file name is Kanonas-1-1-1024x442.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Kanonas-2-1024x442.jpg
Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α