Πληροφορίες

Μέσω του Ιατρικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Λεωνίδας Γεωργόπουλος» η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» στοχεύει στην εκπαίδευση ιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών. Η εκπαίδευση γίνεται με την παρακολούθηση εξειδικευμένων ιατρικών σεμιναρίων, τα οποία επικεντρώνονται στην εκτίμηση, στην ανάνηψη και στη σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού που κινδυνεύει.

Μέχρι το 2010 το Σωματείο είχε αναλάβει τη διοργάνωση ιατρικών σεμιναρίων σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Johns Hopkins. Από το 2010 και μετά το Σωματείο χρηματοδοτεί εν μέρει τα εκπαιδευτικά ιατρικά Σεμινάρια A.P.L.S. (ADVANCED PAEDIATRIC LIFE SUPPORT) και P.L.S. (PAEDIATRIC LIFE SUPPORT) τα οποία διοργανώνουν η APLS Hellas και η APLS Crete.


Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί τα εξής ιατρικά εκπαιδευτικά σεμινάρια:
53 A.P.L.S. (ADVANCED PAEDIATRIC LIFE SUPPORT)
1 P.A.L.S. (PAEDIATRIC ADVANCED LIFE SUPPORT)
18 P.L.S. (PAEDIATRIC LIFE SUPPORT)
4 B.L.S. (ΒASIC LIFE SUPPORT)


Επίσης, εκτός από τη χρηματοδότηση των σεμιναρίων, το Σωματείο αγοράζει ειδικό εξοπλισμό απαραίτητο για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων (κούκλες-προπλάσματα βρεφών και νηπίων, συσκευές ακινητοποίησης πολυτραυματία, εκπαιδευτικούς απινιδωτές, μάσκες, κ.ά.).

Για πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» ([email protected], Tηλ. 210 6741933), την APLS Hellas ([email protected]) ή την APLS Crete ([email protected]).

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τους όρους χρήσης
Δ
Ω
Ρ
Ε
Α