Προτάσεις για Ασφάλεια τις Γιορτές του Πάσχα

 

 1. Στις γιορτές έχουμε αγορές και πολυκοσμία. Όταν βγαίνουμε με τα παιδιά στο δρόμο να τα κρατάμε πάντα από το χέρι, από τη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.. 
   
 2. Προσοχή στα βεγγαλικά. Εκατοντάδες παιδιά έχουν σημάδια για πάντα, από μία αξέχαστη εμπειρία με βεγγαλικά. 
   
 3. Πάσχα χωρίς εγκαύματα. Όταν βάφουμε τα αυγά, προσοχή στους μικρούς μας βοηθούς, ποτέ να μην μένουν χωρίς επίβλεψη στην κουζίνα. 
   
 4. Προσοχή στη φλόγα της λαμπάδας και στο λιωμένο κερί. Προκαλούν σοβαρά εγκαύματα. Μην ξεχνάμε ότι η επιδερμίδα του μικρού παιδιού είναι περισσότερο ευαίσθητη από των μεγάλων. 
   
 5. Iδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και στις σούβλες. Τα αναμμένα κάρβουνα και πυρωμένα σίδερα προκαλούν σοβαρά εγκαύματα. 
   
 6. Μέρες διακοπών. Χαρούμενα παιδιά μπαινοβγαίνουν στο σπίτι. Μεγάλη προσοχή στις μπαλκονόπορτες, προς αποφυγή σοβαρών τραυματισμών από σπασμένο τζάμι. 
   
 7. Με την άνοιξη ξεκινάμε την κηπουρική. Μεγάλη προσοχή στην φύλαξη των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Προκαλούν σοβαρές δηλητηριάσεις. 
   
 8. Έστω και για λίγες ημέρες να πάμε στο εξοχικό μας, ας φροντίσουμε να είναι ασφαλές. Ιδιαίτερη προσοχή στα:
  • Μπαλκόνια
  • Παράθυρα
  • Σκάλες
  • Πηγάδια
  • Πισίνες
 9. Με το Πάσχα ξεκινάνε οι ζέστες και τα πρώτα μπάνια. Προσοχή στα μικρά παιδιά. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα και ελάχιστα εκατοστά νερού για να πνιγεί ένα παιδί. 
   
 10. Διακοπές και ωραίος καιρός είναι συχνά αφορμή για βόλτες με ποδήλατο. Ας μάθουν τα παιδιά μας να φοράνε κράνος, έτσι αποφεύγουν σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι.

Φέτος το Πάσχα ας γιορτάσουμε την Ανάσταση με τους δικούς μας και όχι με τους Γιατρούς στα Χειρουργεία.

Κατεβάστε την παρουσίαση

Τελευταία νέα

 • Ανακοίνωση για το Γ.Ν. Έδεσσας

  edessa ekso

  Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εξοπλίσαμε την 27η Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών στην Ελλάδα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας - Ν.Μ. Έδεσσας με την οικονομική υποστήριξη της Οικογένειας Γιώργου Γιουρούκου.

   

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Άμεσες Ανάγκες

  ameses4Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι Άμεσες Ανάγκες για τα Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων, την Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος καθώς επίσης και για την Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων.

  Διαβάστε περισσότερα...