Σχόλια

05/07/2019

"Εκ μέρους του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά πολύ περισσότερο ως γονέας, θα ήθελα από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την αναδιαμόρφωση και τον εξοπλισμό του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο «Αττικόν». Με τη συνδρομή σας, ο χώρος των Επειγόντων Περιστατικών της Κλινικής μας είναι τώρα πλήρως εξοπλισμένος και η αναδιαμόρφωση του χώρου: α)εξυπηρετεί του γονείς, καθώς παρέχεται η δυνατότητα να εξετάζονται περισσότερα παιδιά ταυτόχρονα και να μειώνεται με αυτό τον τρόπο ο χρόνος αναμονής, β)προστατεύει τα παιδιά, καθώς δεν έρχονται σε επαφή με ενήλικες ασθενείς και γ) όλα τα παραπάνω διευκολύνουν το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
Σας θεωρούμε σταθερούς συμπαραστάτες στη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας."

Καθηγήτρια Βασιλική Παπαευαγγέλου
Διευθύντρια Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής
Πανεπιστημίου Αθηνών02/07/2019

… "Η συνεισφορά σας στην ενίσχυση του εξοπλισμού της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χίου με τη δωρεά αυτή ήταν καθοριστικής σημασίας για τη διευκόλυνση του έργου μας καθώς και για την πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων νεογνολογικών περιστατικών.
Για τον λόγο αυτό είμαστε ευγνώμονες για την χορηγία σας. Τόσο τώρα όσο και στο παρελθόν υπήρξατε πάντοτε αρωγοί και παραστάτες στο δύσκολο λειτούργημά μας. Το γεγονός αυτό εν μέσω οικονομικής κρίσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Παρακολουθώντας διαχρονικά το έργο σας δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε τη συνεισφορά σας όχι μόνο προς την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας, αλλά και προς όλα τα Παιδιατρικά τμήματα ανά την Ελλάδα. Ευχόμαστε να συνεχίσετε την προσπάθειά σας και να προσφέρετε πάντα τα μέγιστα στην ανακούφιση των μικρών ασθενών."

Ελένη Πιππίδη
Υπεύθυνη Παιδιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Χίου ''Σκυλίτσειο''28/03/2019

“Όλοι οι εργαζόμενοι της Παιδιατρικής Κλινικής ευχαριστούμε θερμά το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος που ένιωσε μαζί μας την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές λειτουργικό παιδιατρικό τμήμα. Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρία Norton Rose Fulbright Greece που μετέτρεψε ένα όνειρο σε πραγματικότητα,χαρίζοντας στα παιδιά αυτό που χρειάζονται. Προσωπικά ευχαριστώ την κα Νατάσα Βρέκοσι που ήταν πάντα δίπλα μου στον αγώνα μου,στήριγμα, με απαράμιλλη ευγένεια και αποφασιστικότητα. Ευχαριστώ την Εταιρία Norton Rose Fulbright Greece που ανέλαβε να χρηματοδοτήσει ένα έργο σε μια απομακρυσμένη πόλη της Ελλάδας, πράξη που προσωπικά θεωρώ ταυτόσημη με ευεργεσία και όχι απλώς δωρεά.”

Σοφία Χρυσοστομίδου
Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
16/05/2019

"Την 14η Μάϊου 2019 προσήλθε, κατόπιν προσκλήσεως στο 2ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δήμου Χαλανδρίου το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Οι δύο κυρίες που ήρθαν για να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους που υπάρχουν και το πως να τους αποφεύγουμε ήταν ευγενέστατες. Με τον ήρεμο και γεμάτο μεταδοτικότητα λόγο τους μπόρεσαν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον της ομάδας των νηπίων του Τμήματος, το οποίο ηλικιακά κυμαίνεται από 2,5-4 ετών. Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρουσία σας, για τα πρακτικά δωράκια σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στη δράση σας και καλή δύναμη."

Μανδέρη Ταμάρα
Αναπληρώτρια Προϊσταμένη

 

05/12/2018

“Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και ιδιαίτερα στην Πρόεδρό του κυρία Νatasha Clive-Βρέκοσι, για τη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις συντονίστριες του προγράμματος κ. Ευγενία Μπουσουλέγκα και κ. Νίκη Ζολώτα για την άψογη συνεργασία. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το όραμά σας και ο ενθουσιασμός σας διευκόλυνε αφάνταστα το έργο μας. Η προσφορά σας γίνεται αισθητή κάθε μέρα καθώς βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες αντιμετώπισης επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών και τραυματισμένων παιδιών στο νοσοκομείο μας. Καλή συνέχεια στο έργο σας!”

Dr. Σοφία Αλευρά
Διευθύντρια Παιδιατρικής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
20/07/2018

"Θα ήθελα να εκφράσω την απεριόριστη χαρά μου για την συνεργασία και το αποτέλεσμα της, με το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος", καθώς και την χαρά των μικρών προσφυγόπουλων, που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο. Στα πλαίσια του θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την προστασία τους από ατυχήματα στο σπίτι, στο σχολείο και στους χώρους όπου συχνάζουν. Τα παιδιά ήταν ολοφάνερα ενθουσιασμένα, καθώς δεν σταματούσαν τις ερωτήσεις, που με ζήλο εξηγούσαν οι εθελόντριες του Σωματείου. Αξίζουν χίλια συγχαρητήρια στην προσπάθεια που καταβάλλετε, γιατί πράγματι η σημασία της πρόληψης είναι καθοριστική για την αποφυγή ατυχημάτων, ειδικά στην παιδική ηλικία. Ως εκπαιδευτικός και συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος αναγνωρίζω τις δράσεις πρόληψης, όχι μόνο δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης, αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και διαμόρφωσης θετικής στάσης ζωής.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη ζεστασιά, το ζήλο και την προθυμία σας να ενισχύετε το εκπαιδευτικό έργο! Ευχαριστούμε επίσης για το έντυπο υλικό που προμηθεύτηκαν οι μικροί μας, καθώς και το μπλουζάκι με τον αγαπημένο μας "Σωτήρη"."

Γιαννησοπούλου Πετρούλα
Εκπαιδευτικός
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Προγράμματος στα πλαίσια του προγράμματος "Ακούγωντας και Καλωσορίζοντας" της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο.
10/05/2018

''Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», συγκεκριμένα προς την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Natasha Clive – Βρέκοσι και τους συνεργάτες της, για την καθοριστική συμβολή τους στη δωρεά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων προς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παιδιατρικού Τμήματος του Γ. Ν. Λιβαδειάς. Η ευαισθησία και το πραγματικό ενδιαφέρον τους βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες αντιμετώπισης επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών και τραυματισμών στο νοσοκομείο μας, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την έμπρακτη συμπαράστασή τους τόσο στο δύσκολο έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού όσο και στον πόνο των ασθενών. Προστέθηκε έτσι ένα ακόμη τμήμα στον πλούσιο χάρτη των επιτυχών παρεμβάσεων του Σωματείου σε πολλά Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς προς μίμηση.

Ευχόμαστε σε όλους τους συντελεστές υγεία και καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.''

Γεώργιος Κατωπόδης
Συντονιστής Διευθυντής Παιδιατρικού Τμήματος
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Γ. Ν. Λιβαδειάς
06/11/2017

''Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Π.Ε.Δ.Υ. – Κέντρου Υγείας Έμπωνας Ρόδου, εκ μέρους όλων των επισκεπτών και χρηστών αυτού, ευχαριστούν θερμά την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» , για την ιδιαίτερα συγκινητική τους χειρονομία, να κάνουν δωρεά στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, απαραίτητα για τη λειτουργία του Παιδιατρικού Ιατρείου αυτού. Το παιδιατρικό ιατρείο του Κέντρου Υγείας Έμπωνα, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από περίπου ένα χρόνο, χάρη στις προσπάθειες του Διευθυντή Γενικής Ιατρικής Θεοφάνη Μούκα και του Παιδιάτρου Νικολάου Φαρμακίδη, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στον παιδιατρικό πληθυσμό της περιοχής μας. Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δώρισε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα ένα μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων ασθενών με τον απαραίτητο εξοπλισμό για χρήση σε βρέφη και παιδιά κάθε ηλικίας, ένα παιδιατρικό στηθοσκόπιο, ένα ψηφιακό βρεφοζυγό, ένα ωτοσκόπιο, ένα σετ παιδιατρικής διασωλήνωσης με ambu, ένα τεστ ανίχνευσης στρεπτοκόκκου και πληθώρα αναλωσίμων υλικών.Πλέον, με τον δωρηθέντα αυτό εξοπλισμό, δεν έχει σε τίποτα να «ζηλέψει» από κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο παιδιατρικό ιατρείο. Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχουν υγεία, χαρά, ευτυχία και να είναι πάντα δημιουργικοί. Με την πράξη τους αυτή, αποδεικνύουν το μέγεθος της φιλανθρωπίας και του αλτρουισμού που τους διακατέχει, τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν το ιδιαίτερα σημαντικό τους έργο ανά την Ελληνική Επικράτεια, και ελπίζουμε να μην υπάρχει κανένα παιδί που να έχει ανάγκη ιατρικής επίβλεψης και υποστήριξης και να μην μπορεί να τύχει της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης.

Συνεχίζουμε μαζί με τον ΑΝΘΡΩΠΟ για τον ΑΝΘΡΩΠΟ!!!''

Θεοφάνης Ν. Μούκας
Διευθυντής Γενικής Ιατρικής
Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας
Π.Ε.Δ.Υ. – Κέντρο Υγείας Έμπωνα
22/09/2017

''Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ Καρλοβασίου, των εργαζομένων του φορέα μας και κυρίως των συμπολιτών μας, απευθύνω τις ευχαριστίες μου προς το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος για τον ουσιαστικό ρόλο του σχετικά με την ανανέωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του Παιδιατρικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου. Είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας στον παιδικό πληθυσμό της περιοχής μας, στα παιδιά των επισκεπτών, καθώς και στα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που καταφεύγουν στο νησί μας. Η ανανέωση του παιδιατρικού εξοπλισμού ήταν η μεγαλύτερη από ιδρύσεως του Κέντρου Υγείας. Το σημαντικό αυτό έργο δεν θα ήταν δυνατό να έρθει σε πέρας χωρίς την ανταπόκριση του Σωματείου και την ουσιαστική αρωγή που μας παρείχε το Διοικητικό Συμβούλιό του και η Πρόεδρός του κ. Natasha Clive-Βρέκοσι, αλλά και την άψογη συνεργασία με τη συντονίστρια των προγραμμάτων. Τέλος, για ακόμη μια φορά εκφράζω τις ευχαριστίες όλων μας προς τους χορηγούς μας και εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια στο έργο σας.''

Γεώργιος Υφαντής 
Παιδίατρος, Διευθυντής ΚΥ Καρλοβασίου29/03/2017

''Στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Καρπενησίου έχουμε το προνόμιο να διαθέτουμε εδώ και δύο μήνες ένα υπερσύχρονo εξοπλισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών , το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών και φροντίδας για τους μικρούς ασθενείς και τους επισκέπτες του δυσπρόσιτου Νομού Ευρυτανίας. Το έργο αυτό θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί από τους δημόσιους φορείς στους καιρούς που διανύουμε. Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη και καίρια υποστήριξη από την Πρόεδρο και την άρτια συνεργασία με το προσωπικό του Σωματείου « Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» , ήταν και προσωπικά μεγάλη χαρά, η επικοινωνία μαζί σας σε κάθε βήμα της διαδικασίας.''

Μαρία Παυλίδου
Συντονίστρια Παιδιατρικού Τμήματος Γ.Ν.Καρπενησίου01/11/2016


''Την Παρασκευή 14/10 οι μαθητές της Γ’ τάξης της Σχολής Χατζήβεη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ αξιόλογη παρουσίαση με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο σπίτι και το σχολείο. Τα παιδιά προβληματίστηκαν σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν σε ποικίλα περιβάλλοντα και σκέφτηκαν τρόπους για να προστατεύονται. Τέλος, αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στη συζήτηση για τη λεκτική και σωματική βία που μπορεί να υφίσταται ένα παιδί. Η παρουσίαση ήταν πολύ καλά δομημένη και κέντρισε από την αρχή το ενδιαφέρον των παιδιών.''

Σχολή Χατζήβεη
30/09/2016


''Το Καστελλόριζο είναι το πιο ακριτικό νησί της Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος αντίδρασης του Συστήματος για τη μεταφορά του ασθενούς σε έναν ανώτερο υγειονομικό σχηματισμό είναι πολύ μεγάλος. Αυτό καθιστά ζωτικής σημασίας -κυριολεκτικά- τον άρτιο εξοπλισμό του Ιατρείου του Νησιού ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί αξιοπρεπώς ένας ασθενής για όσο χρόνο παραμείνει στο Ιατρείο μας ως νοσηλευόμενος. Με τη συνδρομή του Σωματείου "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" αποκτήσαμε εξοπλισμό που ακόμη και Τριτοβάθμια Νοσοκομεία δεν διαθέτουν, δίνοντας έναν άλλο "αέρα" στο Ιατρείο μας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην όσο το δυνατό καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του ακριτικού αυτού νησιού και εμπνέοντάς τους παράλληλα αίσθημα ασφάλειας. Ευχόμαστε και στο μέλλον να σας έχουμε στο πλευρό μας, στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Σας ευχαριστούμε θερμά!''

Ιωάννης Ράντος & Μπασάρ Μούσσα
οι Αγροτικοί Ιατροί του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης στο Καστελλόριζο
23/09/2016

''Θεωρούμε ότι είμαστε πολύ τυχερές που γνωρίσαμε το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και με την ευγενική του χορηγία επιμορφώνει κάθε χρόνο κατόπιν αιτήματός μας, γονείς και παιδιά νηπιαγωγείου για την πρόληψη ατυχημάτων στο σπίτι και το σχολείο, προσφέροντάς τους και αναμνηστικό μπλουζάκι. Με θεατρικό τρόπο προσεγγίζονται τα παιδιά και συμμετέχουν στην δράση με ερωτήσεις- απαντήσεις και δρώμενο, όπου απαιτείται. Καθότι συνεργαζόμαστε για συνεχή συναπτά έτη παρατηρούμε μετά απ’ αυτήν την παρέμβαση (ενημερωτικό σεμινάριο) ότι έχουμε μείωση των ατυχημάτων στο σχολείο και κυρίως στον αύλειο χώρο, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην σχολική μονάδα εστιάζουν συνειδητά στην πρόληψη και στους τρόπους που την εξασφαλίζουν, για το καλό των παιδιών μας. Συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες που πραγματικά βρίσκεστε δίπλα μας, ενισχύοντας το έργο μας.
Θερμότατες ευχαριστίες, αναμένοντας μια παντοτινή συνεργασία!
Ευχαριστούμε από καρδιάς!!!''

Οι νηπιαγωγοί
Κοντοπούλου Φωτεινή
Δουφεξη Κωνσταντίνα
Παπαγιάννη Χριστίνα
09/09/2016

''Θα ήθελα να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμηση μου και τις ευχαριστίες προς το Σωματείο ¨Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος", την πρόεδρο κα Βρέκοσι και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γραμματεία για την άψογη συνεργασία στην δημιουργία Αίθουσας Αναζωγόνησης - Παιδικού Τραύματος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Κλείνοντας σχεδόν παραπάνω από ένα χρόνο από τη λειτουργία της αίθουσας, αντιλήφθηκε την τεράστια συμβολή της νέας αυτής μονάδας, που δεν θα ήταν πραγματικότητα αν δεν υπήρχε το Σωματείο'' Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος'' και οι Χορηγοί του. Εκ μέρους του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού καθώς και όλων των παιδιών και των ενηλίκων που αντιμετωπίσθηκαν με τον πιό σύγχρονο και ενδεδειγμένο τρόπο χάρις στις προσπάθειες και την χορηγία σας, σας εκφράζω για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες μας, την ευγνωμοσύνη μας και την μεγάλη χαρά της συνεργασίας μαζί σας.
Εύχομαι ειλικρινά το έργο σας να συνεχιστεί, να έχει την αναγνώριση που αρμόζει και να έχετε καλό δρόμο και προσφορά.''

Δρ. Τριάντος Γεώργιος, MD, PhD
Χειρουργός, Συντονιστής Διευθυντής Α' Χειρουργικής Γ.Ν. Ρόδου
π. Συντ. Διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν. Ρόδου30/06/2016


''Στο σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και ιδιαίτερα στην Πρόεδρό του κυρία Natasha Clive-Βρέκοσι εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» θεωρούμε ότι είναι ένας από τους πιο δραστήριους φορείς εθελοντισμού στον τόπο μας και μάλιστα στον κρίσιμο για τη χώρα μας τομέα των παιδικών ατυχημάτων-τραυματισμών. Η συνεχής και αποτελεσματική παρουσία του αποτελεί υπόδειγμα για όλους τους φορείς εθελοντισμού, αλλά και όλους τους πολίτες και δείχνει πως τέτοιοι φορείς και άνθρωποι που τους πλαισιώνουν μπορούν να συνδράμουν την Πολιτεία, να ανακουφίσει τον πόνο και τα προβλήματα, μέχρι να δοθούν ολοκληρωμένες λύσεις. Με τη δράση τους αυτή τιμούν τον τόπο μας κι αξίζουν τουλάχιστον δημόσιο έπαινο. Ευχόμαστε να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό και αποτελεσματικότητα το έργο του για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας.''

Καθηγητής Γεώργιος Συρογιαννόπουλος
Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Λάρισας
10/06/2016

''Η αναμόρφωση των εξωτερικών ιατρείων της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έπαψε να είναι όνειρο κι έγινε πραγματικότητα, χάριν της ευαισθησίας που έδειξε το σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”. Η πρόεδρος κυρία Natasha Clive-Βρέκοσι και οι συνεργάτες της, στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια και υλοποίηση σύχρονων εξωτερικών ιατρείων, που αρμόζουν στην περισσότερο πολυάσχολη Παιδοχειρουργική Κλινική της Ελλάδας. Η παροχή υπηρεσιών στο παιδί και στους συνοδούς του, άλλαξε υπέρμετρα προς το καλύτερο, εξυπηρετώντας σε ταχύτητα και ποιότητα τα περιστατικά, τόσο διαγνωστικά όσο κι επεμβατικά. Θεωρούμε ότι το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι θεμελιώδες και η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συνδράμει θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Το δικό μας έργο έρχεται να συνεισφέρει στη δική σας αγάπη κι ενδιαφέρον για το παιδί, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον εργασίας.
Θα ήταν λίγες οι ευχαριστίες για την ανιδιοτελή προσφορά σας όπως και για τη βοήθεια των χορηγών που εξασφαλίζετε. Ευχόμαστε να είστε γεροί και με διάθεση ώστε να στέκεστε πάντα δίπλα σε αυτούς που αγαπούν να προσφέρουν όπως και εσείς, συνοδοιπόροι στον κοινό σκοπό βελτίωσης της υγείας του παιδιού.''

Δρ. Γεώργιος Παπουής
Δ/της ΕΣΥ, Παιδοχειρουργός
''Ιπποκράτειο'' Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
25/05/2016

''Η Πρόεδρος Νατάσα Βρέκοσι και το ΔΣ του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» με μεγάλη προθυμία και ευαισθησία για τον τομέα της εκπαίδευσης στην ανάνηψη, ανταποκρίθηκε στην παράκληση για στήριξη μας προκειμένου η Νεογνολογική Κλινική του ΕΚΠΑ να αποκτήσει το εκπαιδευτικό εργαλείο SMART (βελτιώνει τις τεχνικές δεξιότητες του ανανήπτη στην υποστήριξη της αναπνοής του νεογνού στη γέννηση). Στις δύσκολες εποχές που ζούμε στη χώρα μας, το όραμα, ο ενθουσιασμός και η αποτελεσματικότητα κάποιων ανθρώπων έρχεται να κάνει το έργο μας πιο εύκολο.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την προσφορά σας, θερμότατα συγχαρητήρια για το έργο σας και σας ευχόμαστε να έχετε υγεία, κουράγιο και δύναμη να το συνεχίσετε, για να μας θυμίζετε ότι δεν είμαστε μόνοι στο έργο μας και ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά!!!''

Νικολέττα Ιακωβίδου, MD, PhD
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή
Νεογνολογική Κλινική, Αρεταίειο Νοσοκομείο
24/05/2016

''Η ευαισθησία που επιδείξατε, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημά μας, είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Σταθήκατε δίπλα μας με πραγματικό ενδιαφέρον και αξιοζήλευτη υπομονή!!
Η συμβολή σας στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας είναι ανεκτίμητη και η παρουσία της προσφοράς σας αισθητή σε κάθε μας βήμα!Τα λόγια είναι μικρά και το "ευχαριστώ" λίγο.
Καλή δύναμη στο έργο σας. Με πραγματική ευγνωμοσύνη,''

Λογοθέτη Έλενα
Αναισθησιολόγος
Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών "Αχιλλοπούλειου" Νοσοκομείου Βόλου
19/06/2015

''Η Πρόεδρος Νατάσα Βρέκοσι και τα μέλη του Σωματείου Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος είναι ολόψυχα αφοσιωμένα στην προστασία της υγείας τoυ βαρέως πάσχοντος παιδιού. Όλοι τους δουλεύουν ανιδιοτελώς, μεθοδικά και με απόλυτη αφοσίωση, προσπαθώντας να ενισχύσουν τις υποδομές στο καταρρέων Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. Το σωματείο εξόπλισε πρόσφατα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη με τρία υψηλής ποιότητας monitors καρδιοαναπνευστικής παρακολούθησης και δύο παλμικά οξύμετρα, ενώ δώρισε ευγενικά μία συσκευή αναίμακτης μέτρησης χολερυθρίνης, καθώς και μία συσκευή χαρτογράφησης φλεβών, για την διευκόλυνση της ενδοφλέβιας πρόσβασης παιδιών που χρήζουν αιμοληψία και/ή παρεντερική χορήγηση υγρών και φαρμάκων. Η προσφορά του Σωματείου Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος είναι αξιέπαινη, γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι η μοναδική μη κυβερνητική οργάνωση, που ανιδιοτελώς και άμεσα ανταποκρίθηκε στις εκλύσεις της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΔΠΘ, της μοναδικής τριτοβάθμιας Παιδιατρικής κλινικής στην ακριτική περιοχή της Θράκης, για βελτίωση και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής της υποδομής. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις δωρεές τους και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη.''

Ελπιδοφόρος Μανταδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-
Παιδιατρικής Αιματολογίας/ Ογκολογίας ΔΠΘ
03/06/2014

"Εκείνο που με εντυπωσιάζει περισσότερο στην λειτουργία του Σωματείου "Αντιμετώπιση Παιδιατρικού Τραύματος'' δεν είναι η συλλογή και η προσεκτική, στοχευμένη, υπό όρους και πολύ προσεκτικό έλεγχο, διάθεση των χρημάτων που του εμπιστεύονται οι χορηγοί του. Δεν είναι η λατρεία και η απόλυτη αφοσίωση της προέδρου και των μελών του στην προστασία των τρυφερών βλαστών της κοινωνίας μας. Είναι - για μένα -, ότι κατάφεραν να φτιάξουν μια δυνατή ομάδα αντιμετώπισης του Παιδιατρικού Επείγοντος: Χορηγοί – Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και Ιατρονοσηλευτικό Σώμα, παίρνουν δύναμη και ενθουσιασμό ο ένας από τον άλλο και όλοι μαζί την χαρά της προσφοράς και της υπέρβασης. Το Σωματείο ''Αντιμετώπισης Παιδιατρικού Τραύματος '', προσπαθεί (και τα καταφέρνει θαυμάσια) να επεκτείνει με ομόκεντρους απλωνόμενους κύκλους, ένα δίκτυ ασφάλειας για το Παιδιατρικό Τραύμα. Σε έναν από τους κύκλους του ανήκει και το ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του οποίου την αίθουσα αντιμετώπισης παιδιατρικού τραύματος εξόπλισε με εξαίρετα μηχανήματα το Σωματείο. Στην ακούραστη πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδιατρικού Τραύματος εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί τα έργα τους μας υπενθυμίζουν καθημερινά ότι δεν είμαστε μόνοι στο δύσκολο έργο μας ."

Παναγιώτης Αγγουριδάκης
Επίκουρος Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης
Διευθυντής ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής

27/12/2013

"Η παρουσία σας στο Νοσοκομείο μας είναι παντού. Η αίθουσα ανάνηψης, το μεγαλύτερο έργο σας, έχει αναβαθμίσει την αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντος παιδιού ενώ ο υπόλοιπος εξοπλισμός που μας προσφέρατε, έχει αυξήσει τις δυνατότητες μας για την παροχή υπηρεσιών υγείας στον ευρύτερο χώρο του Νοσοκομείου.
Εκ μέρους του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού θα ήθελα να εκφράσω την
ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή σας στο δύσκολο έργο μας.
Ευελπιστούμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας και στο μέλλον."

Αριστούλα Πατσούρα
Επιμελήτρια Α΄ ΜΕΘ , Παιδίατρος-Εντατικολόγος, (Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού")

05/12/2013

"Το ατύχημα και κατά συνέπεια το τραύμα είναι η πρώτη με διαφορά αιτία θανάτου των παιδιών. Πέραν αυτού του συνταρακτικού γεγονότος υπάρχει και μια άλλη εξίσου μεγάλη τραγωδία που τείνουμε να ξεχνούμε. Πίσω από τους θανάτους κρύβεται κι ένας μεγάλος αριθμός μόνιμα ανάπηρων παιδιών. Συνταρακτικό! Ποιόν όμως συνταράσσει; Πόσο κινητοποιείται η πολιτεία για να οργανώσει δομές πρόληψης και αντιμετώπισης του τραύματος; Που είμαστε όλοι εμείς; Όλοι κινητοποιούμαστε και κάνουμε σαματά για άλλες πιο "πιασάρικες" τραγωδίες. Δεν αντιλέγει κανείς τραγωδίες κι εκείνες. Αφορούν όμως πολύ μικρότερο μέρος του παιδικού πληθυσμού. Κάποιος λοιπόν θα πρέπει να ασχοληθεί και με τους πολλούς. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος. Η δράση της είναι σημαντική και κατευθύνεται και προς τους δύο πυλώνες της αντιμετώπισης ενός τραυματισμένου παιδιού καθώς και στους δύο υπάρχει τεράστιο έλλειμμα. Πρώτον χρηματοδοτεί την υλικοτεχνική επάρκεια των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων που υποδέχονται τραύμα και δεύτερον χρηματοδοτεί την εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού στη σωστή, αποτελεσματική υποδοχή και διαχείριση του τραυματισμένου παιδιού που σε πολύ μεγάλο βαθμό επηρεάζει την τελική έκβαση. Αξίζει λοιπόν να στηριχθεί με κάθε τρόπο η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων.''

Γεώργιος Σπυρίδης
Παιδοχειρουργός
Πρόεδρος Δ.Σ ''Advanced Pediatric Life Support Hellas"

30/10/2013

"Την προσφορά του Σωματείου "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" την νιώθουμε καθημερινά. Κάθε φορά που βοηθείται ένα παιδί με σημαντικό πρόβλημα του αναπνευστικού χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό που έχει δωριθεί στο νοσοκομείο μας. To Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" έχει συμβάλει σημαντικά στη προαγωγή της υγείας των παιδιών μας."

Αθανάσιος Καδίτης
Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Πνευμονολογίας
Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"

21/10/2013

''Το αξιέπαινο Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" συνεχούς ευγενικής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, έχει συμβάλει τα μέγιστα στη χώρα μας στην προσπάθεια μείωσης των παιδικών ατυχημάτων και άμεσης και σωστής αντιμετώπισης των παιδικών ατυχημάτων και άλλων σοβαρών απειλών κατά της ζωής .
Οι δωρεές του Σωματείου έχουν επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ''ΠΑΓΝΗ''. ''

Γεώργιος Μπριασούλης
Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ/ντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ''ΠΑΓΝΗ''

Τελευταία νέα

 • Ανακοίνωση για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

  nafplio ekso

  Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εξοπλίσαμε με τα απαραίτητα μηχανήματα το Παιδιατρικό Ιατρείο στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας - Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, με την οικονομική υποστήριξη της εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

   

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Άμεσες Ανάγκες

  ameses4Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι Άμεσες Ανάγκες για τα Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων, την Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος καθώς επίσης και για την Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων.

  Διαβάστε περισσότερα...