Απολογισμός 2009

Αγαπητά μέλη,

Η χρονιά που πέρασε ήταν μία δύσκολη οικονομικά χρονιά για το Σωματείο μας, όπως και για όλους άλλωστε.

ΌΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

• Οργανώσαμε δύο σεμινάρια ιατρών (APLS) τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο. Το πρώτο με εκπαιδευτές 1 Αμερικανό και 12 Έλληνες ιατρούς, στο οποίο συμμετείχαν 34 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα, από τους οποίους οι δύο ήταν από το ΕΚΑΒ. Το δεύτερο, με εκπαιδευτές 1 Αμερικανό και 18 Έλληνες ιατρούς, παρακολούθησαν 33 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα, από τους οποίους οι 2 ήταν από το ΕΚΑΒ.

Τα σεμινάρια διεξάγονται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πειραματικό Τμήμα της ELPEN Α.Ε. και ευχαριστούμε θερμά ακόμα μία φορά για την εξαιρετική συνεργασία, τον Κύριο Απόστολο Παπαλόη, Διευθυντή του Ερευνητικού Πειραματικού Τμήματος, και τον Κύριο Δημήτρη Πενταφράγκα, Πρόεδρο της ELPEN Α. Ε.

• Στο πλαίσιο ενημέρωσης των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, και έμμεσα των γονέων των, για την πρόληψη ατυχημάτων κάναμε 32 παρουσιάσεις σε σχολεία σε ένα σύνολο 2432 παιδιών και 5 παρουσιάσεις σε περίπου 300 γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο τέλος κάθε παρουσίασης μοιράζαμε σε όλους ένα folder με τα φυλλάδια μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

• Ο κύριος Δ. Πονηρός θέλοντας να υποστηρίξει και να βοηθήσει το Σωματείο δημιούργησε ένα πολύ ιδιαίτερο Πρωτοχρονιάτικο Φλουρί για το 2009. Το Σωματείο ανέλαβε την πώληση και τα έσοδα είχαν στόχο την συλλογή πόρων για την εκπλήρωση των στόχων του.

• Εταιρείες αντί να στείλουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες έκαναν μεγάλες δωρεές στο Σωματείο μας.

• Στις 4 Απριλίου οργανώσαμε BAZAAR στην Κηφισιά με μεγάλη επιτυχία. Αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε και του χρόνου.

• Στις 30 Αυγούστου έγινε ένα Bazaar στο ¨Απολλώνιο¨ στο Πόρτο Ράφτη οργανωμένο από παιδιά που κατοικούν στο συγκρότημα. Μαζεύτηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο τα παιδιά προσέφεραν στο Σωματείο μας.

• Στις 24 Σεπτεμβρίου στην Γκαλερί «ΑΡΓΩ» πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής της κας Κλαίρης Τσαλουχίδη - Χατζημηνά. Μέρος των εσόδων της έκθεσης διατέθηκαν για την ενίσχυση των στόχων του Σωματείου.

ΜΕΛΗ – ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Φέτος ενεγράφησαν 16 νέα μέλη και 2 Ισόβια.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ

• Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πολλές εφημερίδες δημοσίευσαν άρθρα μας για την πρόληψη ατυχημάτων.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς τυπώσαμε 10.000 Φυλλάδια Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων «Ασφάλεια στο σχολείο» με χορηγό την εταιρεία ΑΒΕΚ Δ. Νομικός. Τα Φυλλάδια αυτά ήδη διανέμονται σε σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς και Συλλόγους Γονέων κατά τις Παρουσιάσεις Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων, που οργανώνει το Σωματείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ, ΔΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

• Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε ότι πολλά από όσα έγιναν οφείλονται στην υποστήριξη των φίλων του Σωματείου μας και στις δωρεές που μας έστειλαν.

Πολλά οφείλουμε και στους χορηγούς χάρη στους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι πετυχημένες μας εκδηλώσεις και ενισχύθηκε το ταμείο μας.

Θα θέλαμε να τους αναφέρουμε και να τους ευχαριστήσουμε θερμά:

• La Chocolatiere, Εύη Ψαθίδου
  • WIN Communications
  • WEB-DYNAMICS

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

• Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα μας στην διεύθυνση: http//www.pedtrauma.gr

Η χρονιά που μας έρχεται αναμένεται ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ελπίζουμε και βασιζόμαστε ιδιαίτερα στην δική σας συμπαράσταση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Γεράσιμος Ζερβός         Natasha Clive – Βρέκοσι
Πρόεδρος                     Γενική Γραμματεύς

Απολογισμός παρουσιάσεων σε σχολεία

Εξακολούθηση της εκστρατείας Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων με παρουσιάσεις σε σχολεία, δημοσίευση άρθρων Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο και συμμετοχή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

16 Ιανουαρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 4ο Νηπιαγωγείο Νικαίας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 32 παιδιά.

19 Ιανουαρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στον Παιδικό Σταθμό Περιστερίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 50 Γονείς και Εκπαιδευτικοί.

20 Ιανουαρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στον Παιδικό Σταθμό και στο 1ο Νηπιαγωγείο Αναβύσσου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 101 παιδιά.

21 Ιανουαρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 2ο Νηπιαγωγείο Αναβύσσου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 63 παιδιά.

27 & 28 Ιανουαρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 132 παιδιά.

2 Φεβρουαρίου 2009. Τηλεοπτική Συνέντευξη κου Ζερβού στο Παιδικό Κανάλι 06 με θέμα την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων.

23 Φεβρουαρίου 2009. Τηλεοπτική Συνέντευξη κου Ζερβού στο Τηλεοπτικό Κανάλι Prisma+ με θέμα το Σωματείο, την Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων και το Μητρώο Τραύματος.

9 Φεβρουαρίου 2009. Ημερίδα Εκπαιδευτικών στο Ίλιον. Την Ημερίδα παρακολούθησαν 30 εκπαιδευτικοί.

17 Φεβρουαρίου 2009. Τηλεοπτική Συνέντευξη κου Ζερβού στο Prisma Plus με θέμα το έργο του Σωματείου και τα αποτελέσματα της Πιλοτικής Μελέτης Καταγραφής Παιδιατρικών Πολυτραυματιών.

7 Φεβρουαρίου 2009. Ημερίδα Εκπαιδευτικών στο Περιστέρι. Την Ημερίδα παρακολούθησαν 50 εκπαιδευτικοί.

18 Φεβρουαρίου 2009. Ημερίδα Εκπαιδευτικών στο Αιγάλεω. Την Ημερίδα παρακολούθησαν 50 εκπαιδευτικοί.

23 Φεβρουαρίου 2009. Τηλεοπτική Συνέντευξη Γ. Ζερβού στο Prisma Plus, με θέμα το Σωματείο, το έργο της Πρόληψης και την Πιλοτική Μελέτη Καταγραφής Παιδιατρικών Πολυτραυματιών.

6 Μαρτίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στον Βρεφονηπιακό Σταθμό "Mary Poppins". Την παρουσίαση παρακολούθησαν 22 παιδιά.

11 Μαρτίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 41 παιδιά.

12 Μαρτίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 46ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 20 παιδιά.

23 Μαρτίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 17 παιδιά.

26 & 27 Μαρτίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 240 παιδιά.

2 Απριλίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 110 παιδιά και γονείς.

9 Απριλίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 134 παιδιά.

4 & 5 Μαϊου 2009. Παρουσιάσεις σε Δημ. Σχολείο Πάτρας. Την Παρουσίαση παρακολούθησαν 100 παιδιά & 20 γονείς.

13 Μαϊου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 14ο Παιδικό Σταθμό Προμπονά. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 18 παιδιά.

15 Μαϊου 2009. Ραδιοφωνικής συνέντευξη Μ. Σαρρή στο Ραδιοφωνικό Σταθμό City, με θέμα την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων το καλοκαίρι.

26 Μαϊου 2009. Τηλεοπτική συνέντευξη Γ. Ζερβού στο Αθήνα TV και σε 27 επαρχιακά Τηλεοπτικά Κανάλια με θέμα την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων το Καλοκαίρι.

27 Μαϊου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 18ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 22 παιδιά.

27 Μαϊου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 18ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 20 παιδιά.

12,13,14 Ιουνίου 2009. Οργάνωση του 14ου Ιατρικού Σεμιναρίου Advanced Pediatric Life Support (A.P.L.S.) με συνδιοργανωτή το Ερευνητικό - Πειραματικό Τμήμα της «ΕLPΕΝ A.E.» και χορηγό την εταιρεία "la Chocolatiere". Στο σεμινάριο αυτό εκπαιδεύθηκαν είκοσι εννέα ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα, δύο εκ των οποίων ανήκουν στο ΕΚΑΒ καθώς και 3 Προϊσταμένες ΜΕΘ και 2 Νοσηλεύτριες. Εκπαιδευτές ήταν οι γιατροί κ.κ. Chuck Paidas, Γεράσιμος Ζερβός, Λαμπρινή Βρανά, Κοσμάς Ηλιάδης, Γεώργιος Κυρβασίλης, Κωνσταντίνος Λάβδας, Ευστάθιος Λυκούδης, Καλλιόπη Παναγιώτου, Γιώργος Πέππας, Μιχάλης Σαρρής, Μαρία Σταγάκη, Μάριος Σταθάτος, Θεοφάνης Τσιλιγιάννης και Μάρθα Χαρίση.
10 Οκτωβρίου 2009. Συμμετοχή και διανομή ενημερωτικού υλικού στην 8η συνάντηση για την Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού με άλλους 60 διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι φορείς: Αρκτούρος, AEGEE Αθήνα, Νέα Ακρόπολη, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, Μέριμνα Ζωής κατά της εξάρτησης, Οργανισμός Νεολαίας και άθλησης Ο.Ν.Α. του Δήμου Αθηναίων και PRAKSIS.

13 Οκτωβρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 1ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 40 παιδιά.

13 Οκτωβρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 25ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 40 παιδιά.

19 Οκτωβρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 9ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία Νέου Ηρακλείου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 376 παιδιά.

13, 14, 15 Νοεμβρίου 2009. Οργάνωση του 15ου Ιατρικού Σεμιναρίου Advanced Pediatric Life Support (A.P.L.S.) με συνδιοργανωτή το Ερευνητικό - Πειραματικό Τμήμα της «ΕLPΕΝ A.E.» και χορηγό την εταιρεία "la Chocolatiere". Στο σεμινάριο αυτό εκπαιδεύθηκαν είκοσι οκτώ ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα, ένας εκ των οποίων ανήκει στο ΕΚΑΒ καθώς και 3 Νοσηλεύτριες ΜΕΘ. Εκπαιδευτές ήταν οι γιατροί κ.κ. Chuck Paidas, Γιώργος Αντωνογεώργος, Γεράσιμος Ζερβός, Λαμπρινή Βρανά, Κοσμάς Ηλιάδης, Στυλιανός Κυριακουλάκος, Ευστάθιος Λυκούδης, Γιώργος Πέππας, Μιχάλης Σαρρής, Μαρία Σταγάκη, Μάριος Σταθάτος, Μαρία Τσεκουρά και Μάρθα Χαρίση.

25 Νοεμβρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 3ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 44 παιδιά.

2 Δεκεμβρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 6ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 38 παιδιά.

2 Δεκεμβρίου 2009. Έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Συζητήθηκαν τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν εξελέγησαν ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη σειρά εκλογής τους: η κα Natasha Clive-Βρέκοσι, ο κ. Μιχάλης Σαρρής, η κα Ευήτα Μπαλτά-Τζώρτζογλου, η κα Κάτια Πεσμαζόγλου και η κα Έφη Κουτσάκου. Αναπληρωματικά Μέλη εξελέγησαν οι κυρίες Ελένη Δούση και Αγορίτσα Μπάκα. Η Γενική Συνέλευση επίσης ομόφωνα ενέκρινε τις τροποποιήσεις του Καταστατικού που πρότεινε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Μετά τη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε την κα Ν. Clive- Βρέκοσι ως Πρόεδρο, τον κ. Μ. Σαρρή ως Αντιπρόεδρο, την κα Ε. Μπαλτά-Τζώρτζογλου ως Γενική Γραμματέα και την κα Κ. Πεσμαζόγλου ως Ταμία.

8 Δεκεμβρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 120 παιδιά.

9 Δεκεμβρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 106 παιδιά.

23 Δεκεμβρίου 2009. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 62ο Γυμνάσιο Αθηνών. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 76 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου

Τελευταία νέα

• Ανακοίνωση

paxoi ekso

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εξοπλίσαμε με τα απαραίτητα μηχανήματα το Παιδιατρικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Παξών.

Διαβάστε περισσότερα...
  • Άμεσες Ανάγκες

ameses4Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι Άμεσες Ανάγκες για τα Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων, την Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος καθώς επίσης και για την Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα...