Απολογισμός 2011

Αγαπητά μέλη,

Με πολύ χαρά σας ενημερώσαμε με mail τον Ιούνιο ότι παραδόθηκε στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» μία πλήρως εξοπλισμένη Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών, συνολικής αξίας € 50.748.

Η χρονιά που πέρασε, αν και δύσκολη, ήταν μία εξαιρετικά δημιουργική χρονιά για το Σωματείο μας. Εκτός από την Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών στο «Παίδων Πεντέλης» που έγινε με τη δωρεά του κυρίου Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη, προσφέρθηκαν μηχανήματα και εξοπλισμός στα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Παίδων Πεντέλης» και «Π. & Α. Κυριακού» που τα είχαν άμεσα ανάγκη αξίας € 24.770,89.

Αναλυτικότερα το Σωματείο προσέφερε:

 • Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ένα Σύστημα Ψηφιακής Απεικόνισης, ένα Φωτοτυπικό μηχάνημα, ένα Οκταθέσιο διαφανοσκόπιο, ένα Τροχήλατο Monitor Οξύμετρο, ένα Φορητό Αναπνευστήρα, ένα Διαγνωστικό Ακοομετρητή και παιδικά έπιπλα και παιχνίδια για το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου (συνολικής αξίας € 20.706).

 • Στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» προσέφερε δύο χειρουργικά στρώματα άμεσης ανάγκης Olympic Vac Pacs, κολάρα και προστατευτικά καλύμματα γεννητ. Οργάνων για τα παιδιά και δύο οξύμετρα (συνολικής αξίας € 4.064,89).

 • Τον Μάρτιο το Ίδρυμα Σαμούρκα προσέφερε το ποσό των € 6.396,-. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του φορητού Αναπνευστήρα για παιδιά και βρέφη για το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης».

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

Στις 5 Μαίου 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο, Μέλη της Επιτροπής Εκδηλώσεων και φίλοι και υποστηρικτές της ΑΠΤ επισκέφθηκαν την Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και είδαν σε λειτουργία τα τρία μηχανήματα
που είχε προσφέρει το 2010 το Σωματείο μας και ενημερώθηκαν για το πόσο ουσιαστική ήταν η απόκτησή τους για την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Μέλη της Επιτροπής Εκδηλώσεων του Σωματείου και οι κυρίες Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Μelissa Ι. Βαρδινογιάννη, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και μαζί εγκαινίασαν την Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για το πόσο απαραίτητη ήταν η απόκτησή της για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο. Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Επιτροπής Εκδηλώσεων επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο και είδαν από κοντά όλα τα μηχανήματα που έχουν προσφερθεί μέχρι σήμερα από το Σωματείο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για την εκπαίδευση ιατρών στις ιδιαιτερότητες του παιδικού τραύματος, το 2011 το Σωματείο αγόρασε και προσέφερε στον οργανισμό APLS Hellas εκπαιδευτικό υλικό (προπλάσματα) αξίας € 4.575,60 .

ΠΡΟΛΗΨΗ

Η Α.Π.Τ. κάνει συστηματικά παρουσιάσεις και διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και σε Συλλόγους Γονέων. Μέχρι σήμερα τις παρουσιάσεις έχουν παρακολουθήσει 26.582 παιδιά και 2.410 εκπαιδευτικοί και γονείς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Υπήρξαν Εταιρείες οι οποίες αντί να στείλουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες έκαναν δωρεά στο Σωματείο μας.

Τον Νοέμβριο του 2010 το κατάστημα «Kessaris» μας προσέφερε το πρωτοχρονιάτικο φλουρί του 2011. Το Σωματείο ανέλαβε την πώληση και τα έσοδα είχαν στόχο την συλλογή χρημάτων για την εκπλήρωση των στόχων του.

Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2010 «Ο Οίκος των Πολύτιμων Λίθων» του κυρίου Σταύρου Παπαδόπουλου οργάνωσε την εκδήλωση "Tea for children". Μέρος των εσόδων δόθηκε στο Σωματείο για τους σκοπούς του.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 στο σπίτι της Γενικής Γραμματέως του Σωματείου κυρίας Ε. Μπαλτά-Τζώρτζογλου οργανώθηκε Χριστουγεννιάτικο party και bazaar. Συγκεντρώθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο επίσης χρησιμοποιήθηκε, για την αγορά μηχανημάτων για τα Νοσοκομεία Παίδων.

Στις 28 Αυγούστου 2011 έγινε μία έκθεση στο «Απολλώνιο» στο Πόρτο Ράφτη, οργανωμένη από παιδιά που κατοικούν στο συγκρότημα. Τα παιδιά ευγενώς προσέφεραν στην Α.Π.Τ. τα χρήματα που συγκέντρωσαν για την αγορά ενός οξυμέτρου που μας είχαν ζητήσει από το Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» γιατί το είχαν μεγάλη ανάγκη.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2011 το Σωματείο οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία δείπνο στο Bar – Restaurant Balthazar, με στόχο τη δημιουργία «Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών» στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Η δημιουργία πλήρως εξοπλισμένης Αίθουσας Ανάνηψης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαϊας Κυριακού» (προϋπολογισμός € 54.000).
Η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών των δύο αυτών Παιδιατρικών Νοσοκομείων συνολικού κόστους € 119.679.

ΜΕΛΗ – ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Φέτος ενεγράφησαν 6 νέα μέλη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Τον Ιανουάριο του 2011 το Σωματείο τύπωσε την πρώτη του εφημερίδα με τίτλο «Τα Νέα του ΑΠΤ». Περιείχε τον απολογισμό έργου και τις εκδηλώσεις που
οργάνωσε η Αντιμετώπιση το 2010. Εστάλη σε όλα τα Μέλη και στους Φίλους και Υποστηρικτές μας.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εφημερίδες δημοσίευσαν άρθρα μας για την πρόληψη ατυχημάτων. Τα άρθρα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Σωματείου www.pedtrauma.gr .

Κατά την διάρκεια της χρονιάς τυπώσαμε το νέο μας φυλλάδιο Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων «Προσοχή στα εγκαύματα». Τυπώθηκαν 15.000 Φυλλάδια με χορηγό και αυτήν την φορά την εταιρεία ΑΒΕΚ Δ. Νομικός. Τα Φυλλάδια αυτά μαζί με τα υπόλοιπα επτά, ήδη διανέμονται σε σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς και Συλλόγους Γονέων κατά τις Παρουσιάσεις Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων, που οργανώνει το Σωματείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ, ΔΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε ότι τα περισσότερα από όσα έγιναν οφείλονται στην υποστήριξη των φίλων του Σωματείου μας και στις δωρεές που μας έστειλαν.

Πολλά οφείλουμε και στους χορηγούς χάρη στους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι πετυχημένες μας εκδηλώσεις και ενισχύθηκε το ταμείο μας.

Θα θέλαμε να τους αναφέρουμε και να τους ευχαριστήσουμε θερμά:

 • Κύριον Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη
 • Ίδρυμα Σαμούρκα
 • Γ. Πιτσιλής & Σια Ο.Ε.
 • Alpha Bank Α.Ε.
 • ΑΒΕΚ Δ. Νομικός
 • Κύριον και Κυρίαν Νικολάου Τζώρτζογλου
 • Κυρίους Τέρυ και Πέτρο Μαρσέλλο
 • Κύριον Σταύρο Παπαδόπουλο «Ο Οίκος των Πολύτιμων Λίθων»
 • Κύριον Στέφανο Τσαγκρίδη
 • Κύριον και Κυρίαν Ανδρέα Μιχαλόπουλου
 • Κατάστημα «Kessaris»
 • Κυρίαν Άννα – Μαρία Μαζαράκη
 • Καπουάνο Ασφάλειες, Maurice Καπουάνο
 • GENERALI, Ασφάλειες
 • Τεχνικό Γραφείο Δ. Βρέκοσι
 • Κυρίες Χριστίνα και Davina Dutton
 • La Chocolatiere, Εύη Ψαθίδου
 • Κυρίαν Σοφία Δοξιάδη Ζαββού
 • Κύριον και Κυρίαν Ιωάννη Μενουδάκου
 • ΕΣΤΙΑ, Εφημερίς, Αλέξης Ζαούσης
 • Όμιλος Μπουτάρη
 • Ιntelligent Media
 • Δεσποινίδα Αταλάντα Βρέκοσι
 • Δεσποινίδα Ένυ Ζαρακοβίτη
 • Κύριον Γιάννη Κούγια
 • Κύριον και Κυρίαν Αντώνη Βουράκη
 • Κυρίαν Κλαίρη Τσαλουχίδη
 • Κύριον Παύλο Σάμιο
 • Altair Travel & Congress
 • Τechnokids Technoplus
 • Εταιρεία FILA
 • WEB-DYNAMICS
 • Το προσωπικό του Απολλωνίου Συγκροτήματος
 • Το προσωπικό του Bar – Restaurant Balthazar


Η χρονιά που μας έρχεται, όπως όλα δείχνουν, θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Ελπίζουμε και βασιζόμαστε στην δική σας συμπαράσταση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Μπορείτε να μας υποστηρίξετε με την εγγραφή Νέων Μελών, με Δωρεές Χαράς ή Δωρεές εις Μνήμην η προτείνοντας ιδέες για την διοργάνωση εκδηλώσεων.

Natasha Clive – Βρέκοσι      Ευήτα Μπαλτά - Τζώρτζογλου
Πρόεδρος                           Γενική Γραμματεύς


 Απολογισμός παρουσιάσεων σε σχολεία

20 Ιανουαρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 140 μαθητές.

18 Φεβρουαρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 3ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 48 νήπια.

24 Φεβρουαρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 40ο Νηπιαγωγείο Αθηνών. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 20 νήπια.

24 Φεβρουαρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 18ο Νηπιαγωγείο Αθηνών. Την παρουσίαση παρακαολούθησαν 20 νήπια.

16 Μαρτίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στα Εκπαιδευτήρια Καντά. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 150 μαθητές.

17 Μαρτίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 48 μαθητές.

21 Μαρτίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 5ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας. Την παρουσίαση παρακαολούθησαν 49 νήπια.

31 Μαρτίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 144 παιδιά.

7 Απριλίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 13ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 60 νήπια.

4 Μαϊου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 7ο και 8ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 40 γονείς.

18 Οκτωβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 1ο και 25ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 75 νήπια.

26 Οκτωβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 8ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 26 νήπια.

2 Νοεμβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 175 παιδιά.

8 Νοεμβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 8ο Δημοτικό Σχολέιο Αγίας Παρασκευής. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 287 παιδιά.

22 Νοεμβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 122 παιδιά.

23 Νοεμβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 3ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 25 νήπια.

24 Νοεμβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 3ο και στο 6ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 32 νήπια.

05 Δεκεμβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 6ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 45 νήπια.

08 Δεκεμβρίου 2011. Παρουσιάση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 7ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 48 νήπια.

13 Δεκεμβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 1ο Νηπιαγωγείο Περάματος. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 45 νήπια.

15 Δεκεμβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 227 μαθητές.

16 Δεκεμβρίου 2011. Παρουσίαση Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στο 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 20 γονείς.

Τελευταία νέα

 • Ανακοίνωση για το Γ.Ν. Πτολεμαΐδας "Μποδοσάκειο"

  g.n ptolemaidasΜε χαρά σας ενημερώνουμε ότι εξοπλίσαμε την 26η Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών στην Ελλάδα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας "Μποδοσάκειο" με την οικονομική υποστήριξη της Οικογένειας Γιώργου Γιουρούκου.

   

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Άμεσες Ανάγκες

  ameses4Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι Άμεσες Ανάγκες για τα Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων, την Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος καθώς επίσης και για την Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Ανακοίνωση για το Γ.Ν. Βέροιας

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΜε χαρά σας ενημερώνουμε ότι εξοπλίσαμε την 25η Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών στην Ελλάδα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), με δωρεά στο Σωματείο μας από τον Όμιλο ΟΤΕ.

   

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Σεβασμός στα Ζώα

  sevasmos sta zoa eksofyllo

  Ατυχήματα που προέρχονται από ζώα δε συμβαίνουν συχνά και σπάνια είναι θανατηφόρα. Όταν συμβαίνουν όμως, είναι πολύ δυσάρεστα και πολλές φορές προκαλούν στα παιδιά φοβίες που τους ακολουθούν όλη τους τη ζωή.

  Διαβάστε περισσότερα...